Πρέζα beach στη Ρόδο: Πώς μια παραλία στολίδι μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και απέραντο τεκέ

Must Read

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η… πρέζα beach!!! Σοκ, στεναχώρια και αγανάκτηση προκαλούν οι αποκαρδιωτικές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το κατάντημα μιας από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού των ιπποτών.

Ο λόγος για την Αγαθή, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρόδου και μόλις 17 χιλιόμετρα βόρεια από τη Λίνδο. Μια παραλία που μέχρι πέρυσι θύμιζε ένα κομμάτι παράδεισου που έπεσε στη Γη, καθώς ήταν οργανωμένη, πεντακάθαρη, με κρυστάλλινα νερά και πολλές παροχές για τους λουομένους που την επισκέπτονταν μαζικά σε καθημερινή βάση.

Πριν

Φέτος όμως το σκηνικό έχει αλλάξει δραματικά. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, για να διοχετευθούν έπειτα σε τοπικά sites της Ρόδου, φτάνοντας τώρα και στις σελίδες της «Espresso», η παραλία Αγαθή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή για κάθε λογής σκουπίδια, καθώς επίσης σε στέκι τοξικομανών, αφού υπάρχουν πεταμένες σε πολλά σημεία, δεξιά κι αριστερά, κατά μήκος της ακτής, σύριγγες χρηστών ηρωίνης – γεγονός πολύ σοβαρό, που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν η παραλία Αγαθή να «εκκενωθεί» από ομπρέλες και ξαπλώστρες, απομακρύνοντας και την επιχείρηση με καντίνα που λειτουργούσε, με πληθώρα παροχών για το κοινό, τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει σωρούς, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά κάδοι απορριμμάτων.

Μετά

Στις φωτογραφίες φαίνονται σακούλες και καφάσια απ’ όπου ξεχειλίζουν τα σκουπίδια, ανάμεσά τους πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια και ξύλα, ενώ οι τουαλέτες που έχουν παραμείνει στην παραλία έχουν επίσης ξεχειλίσει από βρομιές, με τα ποντίκια να κάνουν… πάρτι, πράγμα απολύτως λογικό, αφού το σημείο αποτελεί εστία μόλυνσης! Επιπλέον, πολλά από τα σκουπίδια σε όλη την ακτίνα της παραλίας καταλήγουν στη θάλασσα και, αφού σκοτώσουν ό,τι κολυμπάει, πιθανώς να επιστρέψουν… στο στομάχι των κατοίκων του νησιού.

Μετά

Οι ηλιόλουστες μέρες του περσινού καλοκαιριού, όταν η παραλία Αγαθή με την υπέροχη αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της έσφυζε από ζωή και καθαριότητα, μοιάζουν πια με μια όμορφη μακρινή ανάμνηση, με τους πολίτες της Ρόδου να καλούν πλέον τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν τόσο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών όσο και για την καθιέρωση ελέγχων σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.

Πάντως, είναι απορίας άξιο πώς αποφασίστηκε να εκκενωθεί η παραλία Αγαθή από τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν εκεί μέχρι πέρυσι. Κι αυτό διότι μέχρι τότε υπήρχε συστηματική μέριμνα για τον καθαρισμό της. Ας μην ξεχνάμε ότι επί των ημερών τους η πλαζ έπαιρνε πάντα Γαλάζια Σημαία, ενώ υπήρχε και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι έβρισκαν δουλειά εκεί. Μήπως οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να τη βγάλουν εκ νέου σε δημοπρασία ώστε να επανέλθει στην πρότερη εξαιρετική εικόνα της; Διότι η δημοτική Αρχή δεν φαίνεται ν’ ασχολείται και πολύ.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ποιος Μαργελλος ρε καθυστερημενε;Οποιος και να ηταν,τι σημασια εχει;Σου αρεσει αυτο που βλεπεις;Για να σου αρεσει,εισαι προβληματικος!Προτιμω να υπαρχουν μαγαζια παντου και να ειναι ολα καθαρα,παρα να ειναι αδειες οι παραλιες και γεματες σκουπιδια απο κατι “σκουπιδια” σαν κι εσενα!

  2. Ο μαργιελλος μαζι με το παρεακι του ειχε στησει παρανομα ολο αυτο που βγαζετε σε φωτογραφιες . Επισης ποιο πρεζακι θα φυγει απο την ροδο για να παει να βαρεσει ενεση 30 χιλιομετρα μακρυα . Κουρασατε με την λασπολογια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This