Δεν μπορεί οι Γάλλοι να πιάστηκαν τόσο κορόιδα!

Σύμφωνα με τη «Liberation», οι μυστικές συναντήσεις μεταξύ μακρονιστών και λεπενιστών γινόταν στο σπίτι του Τιερί Σολέρ, συμβούλου του Μακρόν, που έχει τεθεί 13 φορές υπό έρευνα

Must Read

Μα είναι τρομερό! Όλα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν αντιδρά στην αντιστροφή των καταστάσεων, της χειραγώγησης της πραγματικότητας, και στο απροκάλυπτο θέατρο του παραλόγου.

Σε ό,τι αφορά τις γαλλικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους υπάρχουν τελικά πολλές ερμηνείες. Όμως, σύμφωνα με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων και το σημερινό εκλογικό σύστημα στη Γαλλία, είναι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, ο προεδρικός συνασπισμός και άντε και το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων που επικράτησαν κι όχι το κόμμα που ο κόσμος ψήφισε μαζικά.

Προεκλογικές αφίσες

Παραβλέποντας το γεγονός της αστραπιαίας συσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων μέσα σε μια νύχτα, με την παρέμβαση του Ζαν Λικ Μελανσόν, κι ενώ επί χρόνια οι αριστεροί έβγαζαν ο ένας τα μάτια του άλλου, η ανταπόκριση των ψηφοφόρων της Αριστεράς στο κάλεσμα ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στην Εθνική Συσπείρωση, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ήταν εντυπωσιακή.

Μελανσόν

Στο τώρα, στις πυρετώδεις διεργασίες που γίνονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την εξεύρεση του προσώπου κοινής αποδοχής που θα αναλάβει την πρωθυπουργία, ο επικεφαλής του κόμματος της Ανυπότακτης Γαλλίας, που κατόρθωσε το ακατόρθωτο για εκείνους που βοήθησε -το αριστερό μέτωπο και τον Εμανουέλ Μακρόν-, όπως και η επιθυμία που εξέφρασαν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του, αντιμετωπίζονται σαν παρίες, εις το όνομα μιας Δημοκρατίας που την έχουν κάνει λάστιχο!

Κι ενώ στην Αριστερά περισσότεροι από ένας μνηστήρες προβάρουν πρωθυπουργικά κοστούμια, ο Μακρόν δείχνει να μη βιάζεται να βγάλει τη Γαλλία από το χάος στο οποίο την έσπρωξε. Αφού δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού του Γκαμπριέλ Ατάλ -ως όφειλε- μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή κι αφού επέτρεψε στους υπουργούς της κυβέρνησής του να παραμείνουν στη θέση τους και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους «προσωρινά», αναχώρησε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα παραμείνει 48 ώρες.

Μακρόν

Για τους συνταγματολόγους, «η απόφαση αυτή είναι συνταγματικά ακατανόητη και δημοκρατικά ανεύθυνη».

Όμως το πιο ακατανόητο είναι πως μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών όλα τα λεγόμενα δημοκρατικά κόμματα έκαναν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο, ώστε με την ψήφο του να εμποδίσει το κόμμα της Λεπέν να ανέλθει στην εξουσία. Όταν όμως έσβηναν οι κάμερες το Μακρονιστάν με το Λεπενιστάν έτρωγαν κι έπιναν μαζί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», οι μυστικές συναντήσεις μεταξύ μακρονιστών και λεπενιστών, στις οποίες συμμετείχαν ο Εντουάρ Φιλίπ, πρώην πρωθυπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σεμπαστιάν Λεκορνί, η Μαρίν Λεπέν και ο Ζορντάν Μπαρντελά, γίνονταν στο σπίτι του Τιερί Σολέρ, συμβούλου του Μακρόν, που έχει τεθεί 13 φορές υπό έρευνα.

Όταν ο Σολέρ ρωτήθηκε για την παρουσία του ηγετικού στελέχους της Ακροδεξιάς έξω από το σπίτι του, δήλωσε πως δεν ήξερε γιατί βρισκόταν εκεί, ενώ το Ελιζέ αρνήθηκε να σχολιάσει…

Μην παιδεύεστε, καταλάβαμε! Επί της ουσίας, ένας και μοναδικός μικρόκοσμος, στον πόλεμο που μαίνεται για την πρωθυπουργία-εξουσία, στις πλάτες της πολύπαθης Γαλλίας.

Δεν μπορεί οι Γάλλοι να πιάστηκαν τόσο κορόιδα!

ΥΓ.: Η μόνη σοβαρή αντιπαράθεση στον αυταρχισμό της εξουσίας είναι η πολιτική επανένωση των λαϊκών τάξεων. Όλα τα εμπόδια σε αυτή την επανένωση πρέπει να στοχοποιηθούν και να αποδομηθούν πάνω σε υλιστικές βάσεις. Ο αυταρχισμός της εξουσίας υποστηρίζεται από μια τάξη μεγαλοαστών που αποτελούν μειοψηφία. Εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι που υποτίθεται ότι αντιδρούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου πρόκειται να καταληστευτούν, άλλη μια φορά, ακόμα μια φορά. Οι Βρυξέλλες κερδίζουν. Οι αμερικανόφερτες εταιρίες συμβούλων όπως είναι η McKinsey κερδίζουν. Οι λομπίστες της Ε.Ε. κερδίζουν. Οι λαοί ΧΑΝΟΥΝ!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This