Δυσοίωνα μελλούμενα: Η επερχόμενη τουριστική Αποκάλυψη της Ελλάδας!

Η Ελλάδα διαλύεται εκ των έσω, ενώ εξωτερικοί παράγοντες επιταχύνουν την παρακμή της

Must Read

Ο δημοσιογράφος, αναλυτής και ειδικός στη γεωπολιτική, Φιλ Μπάτλερ, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα argophilia.com, σημειώνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη, ο υπερτουρισμός, η λειψυδρία, η υπερανάπτυξη και ένα σωρό άλλα προβλήματα, απειλούν την Ελλάδα και όλη τη Νότια Ευρώπη, χρησιμοποιώντας στον τίτλο του, έναν χαρακτηριστικό όρο για τα ελληνικά μελλούμενα: τουριστική Αποκάλυψη!

Η χώρα μας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην υποδοχή τουριστών σε πολλούς προορισμούς, τόσο στην ηπειρωτική χώρα, όσο και στα νησιά. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση όσον αφορά τις επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

πηγή: https://etc-corporate.org/

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Μπάτλερ που εδρεύει στην Κρήτη, ένα τεράστιο πρόβλημα διαφαίνεται και στην Ελλάδα και σε άλλους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω του Ελ Νίνιο και της κλιματικής αλλαγής, οδηγούν ήδη τους τουρίστες προς τον Βορρά.

Αυτά και άλλα σημαντικά ζητήματα μπορεί σύντομα να μετατρέψουν το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Κρήτη, σε «κέλυφος» τουριστικής παγίδας. Το άρθρο του, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Η Ελλάδα «βράζει»

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, ο προορισμός της Ελλάδας «γνέφει» σε πάνω από το 11% όσων αναζητούν εμπειρίες με «ήλιο και παραλία» για διακοπές.

Ωστόσο, τεράστια υποκείμενα προβλήματα αντιμετωπίζουν όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμη και η Γαλλία.

πηγή: https://etc-corporate.org/

Η ξηρασία, οι πυρκαγιές, η λειψυδρία και η κακή χρήση των πόρων, απειλούν να καταστρέψουν 12 χώρες στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, με την Ελλάδα να απειλείται περισσότερο!

Πέρυσι το Shengen News ανέφερε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήδη ωθούσε τους τουρίστες από πολλές χώρες, να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς προς τον Βορρά.

Επιπλέον, πολλές από τις νότιες χώρες που υποστηρίζονται από τον μαζικό ελληνικό τουρισμό αναζητούν ήδη εναλλακτικές βιομηχανίες για να στηρίξουν το ΑΕΠ τους.

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε αποκαλύψει τότε, ότι η αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των τουριστών το καλοκαίρι κατά 10% στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Αυτή η μετατόπιση, με τη σειρά της, θα αυξήσει τη ζήτηση για τις βόρειες ακτές κατά 5% ή περισσότερο, σύμφωνα με τους αριθμούς. Το δελτίο τύπου της Επιτροπής εκείνη την εποχή έμοιαζε με ιστορία τρόμου για τον ελληνικό τουρισμό.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο συνολικός αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή τουριστική ζήτηση αναμένεται να είναι θετικός, με προβλεπόμενη άνοδο 1,58 τοις εκατό για το υψηλότερο σενάριο θέρμανσης (4°C), αλλά τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα κρύβουν υψηλή ποικιλομορφία μεταξύ των περιφερειών. Υπάρχει ένα σαφές μοτίβο βορρά-νότου, με αύξηση της τουριστικής ζήτησης στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και χαμηλότερη ζήτηση στο νότο».

Πρώτα, φεύγει η ταυτότητα

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του Argophilia, για την Ελλάδα, μια ακόμη πιο καταστροφική κατάσταση είναι στον ορίζοντα, εάν η χώρα χάσει τόσους πολλούς τουρίστες.

Οι Έλληνες είναι ήδη το πιο φτωχό έθνος της Ευρώπης, τονίζεται, αφού τους προσπέρασαν οι Βούλγαροι πριν από μερικούς μήνες.

Εδώ στην Κρήτη, γράφει ο Μπάτλερ, τα ξενοδοχεία που διευθύνονται από την TUI και άλλους ομίλους ή κοινοπραξίες, δεν μπορούν να προσλάβουν καν Έλληνες για να εργαστούν για μισθούς που μειώνονται, υπό αυτές τις εταιρείες που ψάχνουν το χρήμα.

Και προσθέτει ότι εργαζόμενοι από το Πακιστάν και την Αίγυπτο, είναι ήδη ευπρόσδεκτοι να εργαστούν σε αυτά τα παραθαλάσσια θέρετρα κατά δεκάδες χιλιάδες.

Τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI, που έλαβε συμβολικά το όνομα “Ηράκλειο”, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Ελλάδα διαλύεται εκ των έσω

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος τεράστιος παράγοντας είναι το λεγόμενο «brain drain» (φυγή ανθρώπινου κεφαλαίου με οικονομικούς όρους) που στέλνει μερικούς από τους πιο ενεργητικούς και λαμπρότερους Έλληνες στο εξωτερικό.

Από το 2014, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ανέφερε ότι σχεδόν το 40% των Ελλήνων υψηλής ειδίκευσης ζούσαν και εργάζονταν εκτός της χώρας.

Και η κατάσταση χειροτερεύει πολύ, γράφει ο Φιλ Μπάτλερ και προσθέτει: Στα χωριά εδώ στην Κρήτη, οι κάτοικοι είναι λίγοι σε σύγκριση με πριν από μια ή δύο δεκαετίες. Και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους σε αυτά τα χωριά, είναι άνω των 40 ή 50 ετών.

Η σύντομη εκδοχή σε όλα αυτά, είναι ότι η Ελλάδα διαλύεται εκ των έσω, ενώ εξωτερικοί παράγοντες επιταχύνουν την παρακμή της χώρας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI) Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Κρίσιμο σε αυτή την καθοδική πορεία, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον της χώρας τους.

Προσθέστε, σημειώνεται στο άρθρο, σε αυτό, την ελαχιστοποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και μια κυβέρνηση που δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να κάνει κάτι για το περασμένο ξεπούλημα ελληνικών περιουσιακών στοιχείων – και πριν από το τέλος της δεκαετίας πολλοί ελληνικοί προορισμοί θα είναι ερειπωμένοι.

Τουλάχιστον, φαίνεται ότι προς τα εκεί κατευθύνονται τα πράγματα, συμπεραίνει ο Μπάτλερ.

Φωτογραφία από drone που εικονίζει άποψη σημείων με έντονη ξηρασία στον Υγρότοπο Ναύπλιου, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Στη χώρα μας, το ένα τρίτο των εδαφών υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης. Οι προβλέψεις εκτιμούν ότι μέχρι το 2050 οι ξηρασίες μπορεί να επηρεάσουν πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μετριότητα και απληστία, οι συνήθεις ύποπτοι

Οι Έλληνες επιχειρηματίες συνεχίζουν τα ανεξέλεγκτα σχέδιά τους για την επέκταση των all-inclusive resorts για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες μέσω της TUI και άλλων μεγάλων πρακτόρων.

Το δέλεαρ των χρημάτων προκαταβολικά, έχει παγιδεύσει ακόμη και τους μεγαλύτερους και λαμπρότερους από τους μεγιστάνες της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Κόβοντας το 10% των καλεσμένων τους και συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των εσόδων τους ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar), θα βρει τους περισσότερους να μένουν εκτός δουλειάς σε μια θάλασσα χρέους.

Προσεχώς… χειρότερα

Σε εντελώς προσωπικό τόνο, ο αρθρογράφος παραθέτει την άποψή του, η οποία ωστόσο βρίθει λογικής, για το μέλλον της Ελλάδας και της Κρήτης:

Ξέρω ότι αυτή είναι μια ζοφερή πρόβλεψη, αλλά έχω κάνει αναφορές για την επερχόμενη καταστροφή εδώ και χρόνια. Λίγοι, αν υπάρχουν, φαίνεται να δίνουν σημασία. Η ομάδα μας αναφέρει συνεχώς προβλήματα που επιδεινώνονται, λόγω αυτής της έλλειψης προσοχής/προγραμματισμού.

Κατά την άποψή μου, οι μεγάλοι επενδυτές στην Ελλάδα σκοπεύουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε μια γιγάντια, μπαταρία για την τροφοδοσία της Ελλάδας και της Κεντρικής Ευρώπης με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

ΚΡΗΤΗ- ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ // ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΜΠΕΛΙΑ-ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αυτό είναι κάτι που σχεδιάζεται. Τώρα υπολογίστε πόσο λίγοι τουρίστες θα έρθουν να δουν έναν ορίζοντα γεμάτο με ανεμογεννήτριες και χιλιάδες νεκρά πουλιά κάτω από αυτές.

Η εικόνα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη τώρα, για όσους έχουν την ικανότητα να δώσουν προσοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν κάποιοι λογικοί φώναζαν και προειδοποιούσαν, οι υπουργάρες του τουρισμού χαμογελούσαν με τις αυξήσεις αφίξεων. Τώρα σε κάποια μέρη οι τουρίστες και οι πολίτες πλένονται με εμφιαλωμένα νερά και τα σκατόνερα κάνουν βόλτες σε λιμάνια και παραλίες. Προοδεύουμε!
    Όταν βρεθεί κυβέρνηση να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, θα το πάρουμε είδηση αμέσως. Θα έχει γίνει σεισμός 10 ρίχτερ και τσουνάμι.

  2. Η Ελλάδα ούτε βράζει ούτε ψήνεται. Ξεπουλιέται στις “αγορές” του κόσμου από τους “εκλεγμένους” ανεξέλεγκτους άρχοντές της προς όφελος των “παγκόσμιων” αφεντικών τους. Και ο τουρισμός, συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα, δεν υπήρξε ποτέ βαρειά βιομηχανία πουθενά και για κανένα. Σταματήστε να αναπαράγετε τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες που σας προτείνονται από τους ολετήρες της ανθρωπότητας και της ανθρωπιάς. Ντροπή σε σας, “φαρισαίοι” εκπρόσωποι της “τέταρτης εξουσίας.” Ρίξτε μια ματιά στην “σελίδα” σας, μήπως και την αισθανθείτε αυτή την ντροπή, γιατί πολλοί από μας, όλο και περισσότεροι, κουραστήκαμε πια να ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This