Στον «φούρνο» ολόκληρη η χώρα τις επόμενες 7 ημέρες – Live η πορεία του καύσωνα

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Σκάλα Μεσσηνίας (40,4 °C)

Must Read

Ακραία ζέστη και ισχυρική θερμική επιβάρυνση θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, επί μια τουλάχιστον εβδομάδα ο καύσωνας θα παραμείνει σε ολόκληρη την χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει θερμοκρασίες ρεκόρ.




 

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για το νοτιοδυτικό ρεύμα από την Αφρική και την Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.




 

Σύμφωνα με τις καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Σκάλα Μεσσηνίας (40,4 °C).

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34,7 °C ενώ 141 από τους 504 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 7 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

Περαιτέρω αύξηση της επικινδυνότητας αναμένεται το Σάββατο, 13 Ιουλίου, σε βόρεια και κεντρικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, φτάνοντας έως και το ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας σε περιφερειακές ενότητες και περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσος) και της Κ. Μακεδονίας (Σέρρες, Κιλκίς, Λαγκαδάς-Βόλβη, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία).

 

Δείτε live την πορεία του καύσωνα

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ναι, να είναι και λάιβ η πορεία του καύσωνα, μπας και γλιτώσουμε λίγη ώρα απο την σιχαμένη τρομολαγνεία σας…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This