Σε δεινή θέση για τα όπλα ο Κυριάκος: Επιχειρεί τη διάχυση των ευθυνών του για τα κενά στην άμυνα της χώρας

«Δείχνει» τους αρχηγούς των Επιτελείων - Θεωρεί τους πάντες ανόητους και λέει ότι... παρεξήγησαν όσα ανέφερε - Δεν κατάλαβε τι είπε!

Must Read

Στα σχοινιά βρίσκεται για δεύτερη μέρα η κυβέρνηση μετά την ωμή παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως απογύμνωσε την ελληνική άμυνα για να στηρίξει την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και στελέχη εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων «πυροβολούν» την κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις για αυτήν την πρωτοφανή παραδοχή εθνικής μειοδοσίας.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας με την πλάτη στον τοίχο και μη έχοντας καταφέρει να κατευνάσει τις αντιδράσεις με την πρώτη γραμμή άμυνας που έπαιξαν από κοινού Βορίδης και Μαρινάκης, έριξε χθες το μπαλάκι των ευθυνών στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται ζήτημα μεταφοράς ούτε αεροσκαφών F-16 ούτε αντιπυραυλικών συστημάτων (οι «F.T.» είχαν μιλήσει για αποστολή των S-300).

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου εδώ και λίγες ώρες «δείχνει» σε όποιον αναζητά ευθύνες τους Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο και Δ. Χούπη. Είναι οι Α/ΓΕΕΘΑ -ειδικά ο πρώτος- που, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ, έδωσαν το πράσινο φως για την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης (δεξιά) και ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (αριστερά)

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης: «Μα δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Θα ήθελα με την ευκαιρία να υπενθυμίσω σε όλους όσοι διακινούν τέτοιου είδους παραπληροφόρηση δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει πλεονασματικό υλικό για να υποστηρίξει την Ουκρανία, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κι έχω πει πάρα πολλές φορές ότι σε καμία περίπτωση οι κινήσεις που κάνουμε δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας».

Με άλλα λόγια, το Μαξίμου επιχειρεί να κάνει έναν επιμερισμό των ευθυνών για την απογύμνωση της άμυνας για χάρη των Ουκρανών, θυμίζοντας -ορθά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν διαψεύσει- πως είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την αποστολή όπλων εις βάρος της άμυνας σε νησιά και Έβρο.

Από τις Καστανιές Έβρου

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν έπεισαν κανέναν -που να μην ανήκει στα περιβόητα payrolls της-, με αποτέλεσμα και το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει με ορμή το ζήτημα.

«Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες τονίζουν περισσότερο την επικινδυνότητα όσων σε διεθνές ακροατήριο είπε. Εξηγεί επίσης, πέραν της γνωστής αλαζονείας, το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνησή του αρνείται να ενημερώσει, όπως έχει υποχρέωση θεσμικά, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Εν κρυπτώ τα πάντα, μέχρι να αποκαλυφθούν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ.

*εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πρέπει οι στρατιωτικοί κυρίως οι πρώην να μιλήσουν, έχουν συναινέσει;;; Σιωπή σημαίνει συναινεση και αποδοχή ευθύνης. Το ίδιο και οι υπουργοί Άμυνας

  2. Ποιος Φλώρος ο παρακολουθουμενος να υψώσει ανάστημα. Εξάλλου ο μιζοτακης με τον ζελενσκι κάνανε συμφωνίες. Ποτέ δεν ρώτησε. ΓΕΕΘΑ. Κάνει τον ανηξερο το ζαβο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This