Ο πατριώτης Άσαντ απάντησε στον Ερντογάν: Θέλεις διάλογο; Τσακιστείτε φύγετε από την Συρία!

Δείχνει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ηγέτης που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα

Must Read

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εξωκοινοβουλευτικός Γιώργος Γεραπετρίτης υποκλίνονται, κυριολεκτικά, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδεικνύοντας υποτέλεια και μειοδοτική συμπεριφορά, ο φιλόπατρις Μπασάρ αλ Άσαντ δείχνει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ηγέτης που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα.

Στο ξαφνικό… φλερτ του προέδρου της Τουρκίας προς τον ομόλογό του της Συρίας η απάντηση είναι ρητή και κατηγορηματική: Επιστρέφουμε στην κατάσταση όπως ήταν πριν από το 2011 και οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα στην χώρα αποσύρονται πάραυτα.

Στην ανακοίνωση του συριακού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Σε μια εποχή που συνεχίζονται οι δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας ήταν πάντα πρόθυμη να κάνει σαφή διάκριση μεταξύ των πολιτικών και πρακτικών των λαών και των κυβερνήσεων που βλάπτουν τη Συρία. Η Συρία είναι τα συμφέροντα της χώρας σε σύγκρουση ή «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η συμμαχία βασίζεται σε σταθερές σχέσεις μεταξύ τους, όχι σε εχθρότητα»

Με βάση αυτό, η Συρία είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί θετικά σε διάφορες πρωτοβουλίες που προτείνονται για την βελτίωση των σχέσεών της με άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συρία συζήτησε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συρροτουρκικών σχέσεων. Πιστεύει ότι είναι μια στοχευμένη διαδρομή, βασισμένη στην τρέχουσα πραγματικότητα, χτισμένη σε ορισμένες αρχές που διέπουν τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, βάση των οποίων είναι η κυριαρχία, η ανεξαρτησία, ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και η αντιπαράθεση με τα πάντα.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας δηλώνει ότι για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επανέλθουν στην κανονική τους πορεία, οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να οικοδομηθεί σε σαφείς βάσεις και το πρώτο από αυτά τα θεμέλια είναι η απόσυρση των δυνάμεων. παράνομα παρόντες στο συριακό έδαφος και την ασφάλεια όχι μόνο της Συρίας αλλά και της Τουρκίας.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας εκφράζει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στις αδελφές και φιλικές χώρες που κατέβαλαν ειλικρινείς προσπάθειες για την βελτίωση των συροτουρκικών σχέσεων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εξαρτάται από την επιστροφή στην προ του 2011 κατάσταση, η οποία είναι τη βάση της ασφάλειας, της ασφάλειας και της σταθερότητας των δύο χωρών.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ποιος γράφει αυτές τις ασυναρτησίες; Είναι αυτές προτάσεις που βγάζουν νόημα; Δεν ελέγχει κάποιος τις ειδήσεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This