Novartis: Αντί να απολογούνται, παριστάνουν τα θύματα!

Must Read

Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι «απλώς» ένα κολοσσιαίο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά ένα εθνικό έγκλημα, όπως αποδείχτηκε με την πανδημία, η οποία λόγω της αποσάθρωσης του ΕΣΥ, στην Ελλάδα μετετράπη σε εθνική τραγωδία με σχεδόν 40.000 νεκρούς!

Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτίμησε την ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την εγκληματική δράση της συγκεκριμένης εταιρείας, σε 215 εκατομμύρια €. Ενώ η ελληνική δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, γκρέμισε τους ισχυρισμούς περί «σκευωρίας».

Το ότι κανένας πολιτικός δεν καταδικάστηκε, δηλαδή δεν αποδείχτηκε με αδιάσειστα στοιχεία ότι η εγκληματική δράση της εταιρείας δεν συγκαλύφθηκε λόγο χρηματισμού πολιτικών προσώπων, δεν μειώνει τις πολιτικές ευθύνες όσων είχαν χρέος να υπερασπίσουν τόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και τις ζωές των Ελλήνων από την έκνομη δράση.

Οι τελευταίες μάλιστα αποκαλύψεις για τον χορό των δεκάδων εκατομμυρίων που στήθηκε γύρω από τους προστατευόμενος μάρτυρες, τους δικηγόρους και φυσικά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε το αμερικανικό δημόσιο για την δράση της εταιρείας σε ελληνικό έδαφος, όχι μόνο δεν μειώνουν την ένταση του σκανδάλου, αλλά αντίθετα την απογειώνουν. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα άνοιγαν πάλι τον κύκλο των ερευνών για το ποια στοιχεία έχουν οι Αμερικάνοι στα χέρια τους και τα έθαψαν, εισπράττοντας 350 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία.

Μόνο ένας ανόητος θα πίστευε ότι η Novartis δέχθηκε να πληρώσει αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, επειδή «λάδωσε τη Σούλα την παιδίατρο» στο Παγκράτι.

Μόνο ένας κρετίνος θα ισχυριζόταν ότι το αμερικανικό δημόσιο πλήρωσε περί τα 60 εκατομμύρια δολάρια σε «ψεύτες» και «συκοφάντες».

Αντίθετα, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το είδαμε περίτρανα και στο σκάνδαλο Siemens, οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ δεν ασχολούνται με μία υπόθεση εάν δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Και καμιά πολυεθνική δεν πληρώνει τέτοια γιγάντια πρόστιμα, εάν μεταξύ των μεθόδων που μετήλθε, δεν υπάρχει ο εκμαυλισμός κυβερνητικών αξιωματούχων, υψηλού μάλιστα επιπέδου.

Το αμερικανικό κράτος βλέπετε δεν το ενδιαφέρει να κλείσει κανέναν διεφθαρμένο Έλληνα πολιτικό στη φυλακή. Αντίθετα, με το ανάλογο ποσό, δέχεται να έρθει σε συνδιαλλαγή με την ελεγχόμενη εταιρεία, εισπράττοντας εκατομμύρια με αντάλλαγμα το «σφράγισμα» των στοιχείων, από τη στιγμή που η ελεγχόμενη εταιρεία πληρώνει αδρά.

Στον αντίποδα, η εταιρεία ναι μεν πληρώνει ένα τεράστιο πρόστιμο, αλλά θάβει τις κακουργηματικές ενέργειες που διέπραξε σε τρίτη χώρα, όπως την Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τις ανάλογες ποινικές διώξεις, που στην περίπτωση της Ελλάδας, θα οδηγούσε και στον εξοβελισμό της από τους δημόσιους διαγωνισμούς σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η τεκμηρίωση λοιπόν ότι όντως οι Αμερικάνοι πλήρωσαν αδρά τους μάρτυρες για τα στοιχεία που εισέφεραν, αφενός επιβεβαιώνει την ακρίβεια των ισχυρισμών τους, αφετέρου θα έπρεπε να κινητοποιήσει την Ελληνική δικαιοσύνη να ανοίξει πάλι τους αρχειοθετημένους φακέλους με τα αδιευκρίνιστα πόσα που βρέθηκαν σε καταγγελλόμενους. Ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να εντείνει τις προσπάθειες της για να εισπράξει τεράστιες αποζημιώσεις από την εταιρεία, αφού πλέον ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το εύρος του σκανδάλου.

Εδώ όμως αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, βγαίνουν και παριστάνουν τα «θύματα», ζητώντας την «αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων», όχι για να εισφέρουν και στην Ελλάδα τα στοιχεία που εισέφεραν στην αμερικανική δικαιοσύνη προκειμένου να «θαφτούν» με το αζημίωτο, αλλά για να επιβάλλουν πέπλο σιωπής τόσο στο σκάνδαλο Novartis, όσο και τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολιτικών εις βάρος των Ελλήνων.

Μπανανία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να τους κρατάνε και να τους διαιωνίζουν στην εξουσίαγια να κάνουν τη δουλεία τους. Όλοι τα πήραν. Σαμαράς, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, και το μεγαλολαμόγιο ο Αβραμόπουλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This