«Επικό αγώνα του έθνους» χαρακτήρισε ο Ερντογάν τη μάχη για να μην επικρατήσει το πραξικόπημα του 2016

Έβγαλε... ηρωικό λόγο για να πείσει πως καλά έκανε και γέμισε τα μπουντρούμια με αντιφρονούντες

Must Read

Ευκαιρία την όγδοη επέτειο απόπειρας πραξικοπήματος βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν για να δώσει μια ακόμη παράσταση από αυτές που τόσο λατρεύει.

«Θυμόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον επικό αγώνα του έθνους μας που με γυμνά χέρια στάθηκε ενάντια στα τανκς και τα όπλα που ξερνούσαν θάνατο», δήλωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ παρέστησαν στην επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο αποκαλούμενο «μνημείο των πεσόντων», στην γέφυρα του Βοσπόρου, και μάλιστα διάβασε ο ίδιος εδάφια του Κορανίου στη μνήμη των νεκρών.

Στην ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο σουλτάνος είπε μεταξύ άλλων: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών στις δολοφονίες που διέπραξαν εδώ. Δεν ξεχάσαμε και δεν ξεχνάμε καμία από αυτές τις σκηνές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Παρομοίως, θυμόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον επικό αγώνα του έθνους μας που με γυμνά χέρια στάθηκε ενάντια στα τανκς και τα όπλα που ξερνούσαν θάνατο. Θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της εθνικής βούλησης που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες λέγοντας ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε αντρίκια για την πατρίδα και το έθνος μας. Θα κρατήσουμε ζωντανό τον ηρωισμό των μαρτύρων μας, που έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και στις καρδιές του έθνους μας».

Αναφέρθηκε και σε όσους (και δεν είναι λίγοι) ισχυρίζονται πως το πραξικόπημα ήταν στημένο από τον ίδιο:

«Δεν θα συγχωρήσουμε μέχρι συντέλειας του κόσμου όσους αποκαλούν την «15η Ιουλίου» σκηνοθετημένη, θέατρο και αυτούς που ξεδιάντροπα αποκαλούν το πραξικόπημα συμπαιγνία. Όσοι λένε αυτές τις άσχημες συκοφαντίες για την “15η Ιουλίου” είναι οι ίδιοι κομπάρσοι ενός αιματηρού έργου και μεγάλου θεάτρου που στήθηκε εις βάρος της Τουρκίας. Ακόμα και αν κάποιοι επινοήσουν παράλογες δικαιολογίες για να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε το πνεύμα της “15ης Ιουλίου” με όλη μας την καρδιά και όλη μας τη δύναμη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This