Εν μέσω καύσωνα θυμήθηκαν να κάνουν σύσκεψη για την εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα!

Must Read

Την ώρα που οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς κελσίου με τα κλιματιστικά να κρίνονται απαραίτητα, το Μαξίμου θυμήθηκε να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για τα υπερκέρδη των εταιρειών.

Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπ. Ενέργειας και της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (ΡΑΑΕΥ), με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρονική περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.




Σημειώνεται ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά και από τις καταγγελίες της  ΓΣΕΒΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για «συμπληρωματικούς λογαριασμούς» ρεύματος σε επαγγελματίες, από τους οποίους ζητούν πίσω επιδοτήσεις που δόθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη.

Με όπλο την επικοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ως συνήθως, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες λόγω του σαρωτικού κύματος ακρίβειας.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This