Αγωνίσου!

Must Read

Τρία σημεία κρατάω προσωπικά από την απόπειρα δολοφονίας που συγκλόνισε τον πλανήτη κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τον ακροαριστερό εξτρεμιστή τρομοκράτη Τόμας Κρουκ. Θα αρχίσω με μια λεπτομέρεια που μπορεί να φανεί επουσιώδης για πολλούς αναγνώστες, αλλά η παρατηρητική μου φύση δεν με αφήνει να μην το σχολιάσω: Οταν σηκώθηκε ο Τραμπ με τη βοήθεια της φρουράς του και ενώ ήταν γεμάτος αίματα στο πρόσωπο από το χτύπημα σφαίρας στο δεξί αυτί του, αρνήθηκε να μετακινηθεί από την εξέδρα, αν δεν ξαναφορούσε τα… παπούτσια του. «Αφήστε με να πάρω τα παπούτσια μου!» διέταξε τέσσερις συνεχείς και επίμονες φορές τους πανικόβλητους σωματοφύλακές του που είχαν σχηματίσει μια αγκαλιά προστασίας γύρω του.

Παρά απόλυτο σοκ της στιγμής που βίωνε, αυτός ο 78χρονος άντρας ήθελε να φύγει από την εξέδρα με την αξιοπρέπειά του. Φορώντας τα παπούτσια του. Αλώβητος. Να μη δείξει καμία εικόνα ντροπής και αδυναμίας. Προσωπικά, μου είπε πολλά ως κίνηση κι ας φαίνεται σε πολλούς λεπτομέρεια, όπως και το γεγονός ότι επιβλήθηκε απόλυτα εκείνη τη στιγμή στην πολυπληθή φρουρά του και τους διέταξε να κάνουν υπομονή μέχρι να φύγει όπως εκείνος επιθυμούσε.

Το δεύτερο σημείο είναι φυσικά αυτό που απαθανάτισε και ο τολμηρός φωτογράφος που όρμησε στο πόντιουμ: Τον Τραμπ που έδωσε άλλη μία διαταγή να καθυστερήσουν τη διαφυγή του, ώστε να υψώσει περήφανα το δεξί χέρι του προς τον ουρανό και να ουρλιάξει με βαθύ και κατάκαρδο πάθος τρεις φορές τη λέξη «ΑΓΩΝΙΣΟΥ» (Fight!), ενώ κυμάτιζε η αστερόεσσα πίσω του. Το αδιαμφισβήτητο θάρρος του απέναντι στον βέβαιο θάνατο που μόλις είχε αντιμετωπίσει (για λίγα χιλιοστά η σφαίρα μεγάλου διαμετρήματος θα του είχε τινάξει το κεφάλι σε ζωντανή μετάδοση!), έκανε εχθρούς και φίλους του σε όλη την οικουμένη να σεβαστούν τον αγώνα που δίνει προσωπικά ο υποψήφιος πρόεδρος.

Το τρίτο σημείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της απόπειρας δολοφονίας. Το ακραίο κέντρο και η ορθοπολιτική Αριστερά συστηματικά δαιμονοποιούν με τον χειρότερο βιτριολικό τρόπο την πατριωτική Δεξιά στον δυτικό κόσμο, παρομοιάζοντας τη με τον Αδόλφο Χίτλερ, με φασίστες, με απολυταρχικούς δικτάτορες που «απειλούν τη δημοκρατία» και καλούν εμμέσως τους κομματικούς οπαδούς τους να «τερματίσουν» τους ηγέτες της πατριωτικής Δεξιάς.

Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και να κάνουν οι υποκινητές μίσους ένα βήμα πίσω, όπως κάλεσε στο διάγγελμά του και ο πρόεδρος Μπάιντεν της Αμερικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λιμενικός στην Ρόδο τραυματίστηκε σε σύγκρουση με σκάφος που μετέφερε μετανάστες

Ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος τραυματίστηκε κατά την σύγκρουση σκάφους με ταχύπλοο που μετέφερε αλλοδαπούς ανατολικά της Ρόδου. Ο...

More Articles Like This