Ήχησε το 112 για φωτιά σε απορρίμματα στον Ασπρόπυργο και σε βιομηχανία πλαστικών στην Αχαΐα – Πυρκαγιά και στην Εύβοια

Όχημα εθελοντών του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών στην Εύβοια τυλίχτηκε στις φλόγες!

Must Read

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε σήμερα στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες «καταπίνουν» χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112, που τούς καλεί να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς ο πυκνός καπνός είναι επικίνδυνος για την υγεία τους.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε απορρίμματα στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Εξαιτίας, μάλιστα, της φωτιάς, εδώ και κάμποση ώρα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων ΝΑΤΟ και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από πυκνό μαύρο καπνό, όμως, έχει καλυφθεί και το χωριό Γομοστός στη δυτική Αχαΐα, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση ήχησε το 112, καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Στην πυρκαγιά που καίει πλαστικά στον περιβάλλοντα χώρο της βιομηχανίας επιχειρούν 23 άνδρες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται σύντομα να ενισχυθούν.

Την ίδια ώρα, αεροπλάνα και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής «σηκώθηκαν» για πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, προκαλώντας νέα μεγάλη κινητοποίηση της Υπηρεσίας.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς, η οποία δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα και στη θέση Μακρυμάλλη Ψαχνών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην κεντρική Εύβοια, όπου επιχειρούν και εθελοντές του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών, όχημα των οποίων εγκλωβίστηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες!

Οι δύο εθελοντές που επέβαιναν στο όχημα, το οποίο, τελικά δεν καταστράφηκε, δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ευβοίας και συνεχίζουν να βοηθάνε στο έργο της κατάσβεσης, καθώς είναι καλά στην υγεία τους.

Νεότερες πληροφορίες του evima.gr αναφέρουν πως η φωτιά απειλεί την Ιερά Μόνη Μακρυμάλλης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδιτη, να δηλώνει στον τοπικό ιστότοπο πως, αν χρειαστεί θα εκκενωθεί. «Η φωτιά καίει στο ίδιο σημείο που έκαψε το 2018, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σκοπός είναι να περιορίσουμε τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα. Επιχειρούν υδροφόρες της περιφέρειας και του Δήμου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυροσβεστών των επιγείων και εναέριων μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελαϊδιτης.

*πηγή φωτό/βίντεο: tempo24.gr, evima.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This