Αγκίστρι: Παράνομη χωματερή πλάι στη θάλασσα!

Ρίχνουν τα σκουπίδια σε απόσταση αναπνοής από το κύμα! - Τι είπε στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Τάσος Λογοθέτης

Must Read

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες στο Αγκίστρι η παράνομη χωματερή που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στη νότια πλευρά του νησιού, σε κοντινή απόσταση από δάσος αλλά και τη θάλασσα.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία, τα σκουπίδια είναι σε απόσταση αναπνοής από δασική έκταση αλλά και τη θάλασσα, με αποτέλεσμα εν μέσω της θερινής περιόδου και των αυξημένων θερμοκρασιών να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού!

Η παράνομη χωματερή

Η χωματερή, που λειτουργούσε επί δεκαετίες στην περιοχή Σπουρτέζα, υποτίθεται πως έχει κλείσει από το 2011, αλλά στην πράξη συνεχίζει να λειτουργεί, καθώς οποιοσδήποτε μπορεί να μπει παραβιάζοντας την μπάρα που έχει τοποθετήσει ο δήμος και να πετάξει από μπάζα μέχρι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το χειρότερο είναι πως ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε δασική έκταση και αποτελεί πιθανή εστία πυρκαγιάς. Εξάλλου, από τον αέρα και τις βροχές πολλά ογκώδη σκουπίδια μπορούν να καταλήξουν στη θάλασσα, στη νότια πλευρά του νησιού, ακριβώς απέναντι από τα Μέθανα.

Η περιοχή, που μπορεί να τη δει ο επισκέπτης ή ο κάτοικος από τη θάλασσα, είναι ένας ατελείωτος σκουπιδότοπος από παλιές ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα που μεταφέρθηκαν εκεί ως εύκολη λύση, λόγω του κόστους μεταφοράς τους στους χώρους αποκομιδής των σκουπιδιών της Αττικής…

Η παράνομη χωματερή

Η «δημοκρατία» μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Λογοθέτη από τη νέα δημοτική Αρχή, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κ. Λογοθέτης παραδέχεται το διαχρονικό πρόβλημα και μας είπε πως ο δήμος έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία προκειμένου να μεταφέρονται από την παράνομη χωματερή 30 κυβικά από τα σκουπίδια κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, είναι καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο πυρκαγιάς ή μόλυνσης της θάλασσας, καθώς έχει τοποθετήσει φύλακα που επιτηρεί την περιοχή σε 24ωρη βάση.

«Είναι μακριά η θάλασσα για να φτάσει εκεί. Είκοσι χρόνια τώρα δεν υπάρχει φωτιά. Εχω βάρδια όλο το 24ωρο. Η χωματερή αυτή είναι 20-30 χρόνια. Εχω κάνει σύμβαση με εργολάβο και παίρνει κάθε εβδομάδα 30 τόνους ογκώδη και μέρα παρά μέρα τα σύμμεικτα» μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγκιστρίου, ο οποίος πρόσθεσε πως εκτός από το πρόβλημα της χωματερής αντιμετωπίζει και το θέμα με εύφλεκτα χόρτα και κλαδιά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από ιδιωτικές εκτάσεις και μεταφέρονται σταδιακά από το νησί, μπροστά στον κίνδυνο να γίνουν παρανάλωμα του πυρός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This