Κλ. Μαρουσάκης: «Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα, αυτές οι περιοχές θα ”δουν” 43άρια»

Must Read

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, με ακραίες θερμοκρασίες να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα, την ώρα που έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων τίθενται σε ισχύ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τα πιο θερμά γεωγραφικά διαμερίσματα είναι προς τα δυτικά και βόρεια καθώς εκεί εκτονώνεται με μεγαλύτερη ένταση η θερμή αέρια μάζα. Όπως εξήγησε, σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 βαθμούς, ενώ αργά το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας αναμένονται μπόρες. Σε ό,τι αφορά τα μελτέμια, αυτά θα επιμείνουν ενισχυμένα, ιδιαίτερα στα ανατολικά του Αιγαίου, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι αυξημένος και σήμερα.

«Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, ενώ το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας και το μελτέμι επιμένει», ανέφερε και συνέχισε: «Στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ημέρα έχει ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στην ορεινή ζώνη, ενώ ο υδράργρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς, με τους ανέμους να μην δημιουργούν προβλήματα».

«Τα μελτέμια δεν υποχωρούν»

Ο έμπειρος μετεωρολόγος εξήγησε πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη, αφού αναμένονται και πάλι 43άρια σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα. «Τα μελτέμια δεν υποχωρούν και θα συνεχίσουν να πνέουν άνεμοι της τάξεως των 6 με 7 μποφόρ, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκασίες και την ξηρασία θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς», επεσήμανε.

Επίσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα για τη βόρεια βορειοηπειρωτική χώρα και αργά το απόγευμα αναμένονται μπόρες και τοπικές ισχυρά καταιγίδες. Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης, καθώς υπάρχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είναι δυνατόν τα υδροσταγονίδια, τουλάχιστον στην αρχή του φαινομένου, να εξατμίζονται και να μην προλαβαίνουν να φτάνουν στην επιφάνεια. Έτσι, οι κεραυνοί μπορεί να ξεκινήσουν πυρκαγιές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This