Τουρκικός λίβελος κατά του Νίκου Δένδια! – Η ειρωνική απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας

Η παρουσία του ΥΠΑΜ στην Κύπρο δεν… έκατσε καλά στην Άγκυρα

Must Read

Ιταμή επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας το οποίο με σημερινή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «συκοφαντικές δηλώσεις» του Έλληνα ΥΕΘΑ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην  Κύπρο και τα όσα είπε για την τουρκική εισβολή, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια.

«Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που 50 χρόνια μετά δεν έχουν αρθεί οι συνέπειες αυτής της παράνομης, παντελώς αντίθετης με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολής», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο και συμπλήρωσε:

«Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας όμως της Ελληνικής Δημοκρατίας και ερμηνεύοντας τις σκέψεις όλων των Ελλήνων, απανταχού της Γης, θέλω να πω ότι για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον. Για τον Ελληνισμό, για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κύπρος κείται πλησίον».

Νωρίτερα, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, στις κοινές του δηλώσεις με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, είχε κάνει και αυτή την αναφορά:

«Σήμερα (σ.σ. 15/7) συμπληρώνονται 50 χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε».

Τουρκική ανακοίνωση-οχετός

Η τραγελαφική ανακοίνωση των Τούρκων κάνει λόγο για δηλώσεις «χαμηλού επιπέδου, γεμάτες ψέματα και συκοφαντίες με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό», ενώ υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του κ. Δένδια ότι προσπαθεί «να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού»!

Τονίζουν ακόμα ότι η εν λόγω δήλωση «καταδικάστηκε έντονα» και ότι «ο τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητήριο δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό που υπέστη κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά το 1963-1974, από απόπειρα γενοκτονίας»!

Αναλυτικά τα όσα εξωφρενικά αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας:

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο Μεχμέττσικ (σ.σ. τουρκικό στρατός) θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα.

Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση.

Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν».

Φτιάχνει κλίμα η Άγκυρα ενόψει της 20ής Ιουλίου και την ταυτόχρονη παρουσία στην Κύπρο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν (στα κατεχόμενα) για τη μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα…

Ευτυχώς που –κατά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη- πλέουμε σε «ήρεμα νερά» με την Τουρκία

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στην Τουρκία

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Αυτή ήταν η άκρως ειρωνική απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας στον λίβελο των Τούρκων κατά του Νίκου Δένδια.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι τουρκαλάδες βρίζουν έναν ΄Ελληνα υπουργό κ δεν ακούσαμε τον Υπεξ/Γεραπετρίτη να λέει κάτι ,
    ούτε τον Πρωθυπουργό ….Συμφωνούν με αυτά που λένε οι σουλτάνες ή είναι κυβέρνηση άλλου κράτους ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This