Δυνατό «ράπισμα» του Δικαστηρίου της ΕΕ στην Ούρσουλα για τις αμαρτωλές συμβάσεις των εμβολίων του Covid!

Μια ημέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών για την προεδρία της Κομισιόν

Must Read

Όπως μεταδίδει το Politico, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παρείχε στο κοινό «αρκετά ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις εμβολίων Covid-19 (ύψους περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ), διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγησή της για «διόρθωση» τμημάτων των εγγράφων.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση έρχεται μόλις μια ημέρα πριν από την αποφασιστική ψηφοφορία για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 361 Ευρωβουλευτών (την Πέμπτη) για να επανεκλεγεί επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε από μια ομάδα Ευρωβουλευτών των Πρασίνων, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήματα για πρόσβαση σε συμβάσεις εμβολίων και ορισμένα σχετικά έγγραφα, για να κατανοήσουν τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κατασκευαστών εμβολίων Covid-19 το 2021.

Η Κομισιόν συμφώνησε μόνο να παράσχει μερική πρόσβαση σε ορισμένες συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν «τροποποιηθεί» για την προστασία εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα ιδιωτικότητας. Ως συνέπεια, οι Ευρωβουλευτές οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δικαστήριο για την άρνηση.

Σήμερα, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η απόφαση της Κομισιόν να διαγράψει τμήματα των συμφωνιών περιέχει «παρατυπίες».

Διαπίστωσε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν απέδειξε ότι η ευρύτερη πρόσβαση σε αυτές τις ρήτρες θα υπονόμευε πραγματικά τα εμπορικά συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων».

  • Δείτε ολόκληρη την απόφαση:
cp240113el

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι το πουλέν των Χριστιανοδημοκρατικών, καθώς και της Ν.Δ
    Σιγά μην την αγγίξει κάποιος .Έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των δεξιών + που θα την στηρίξουν

  2. Fon de Lainen. Ώριμο φρούτο, πλήρως ανύπαρκτη και άσχετη. Νομίζει με τα χαμόγελα, τις χειραψίες, και τα φιλιά ότι κάνει πολιτική. Με λίγα λόγια είναι η κατάντια της πολιτικής. Και χωρίς ντροπή θέλει να ειναι υποψήφια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This