Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι

Οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες δηλώνουν αδυναμία λόγω της ακρίβειας να πάνε διακοπές

Must Read

Η ακρίβεια αποτελεί για μια ακόμα χρονιά την κύρια αιτία που τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες δεν θα πραγματοποιήσουν τις πολυπόθητες διακοπές.

Αναμφισβήτητα δεν είναι κάτι καινούριο, ξεκίνησε από τα χρόνια της κρίσης, με ένα διάλειμμα λόγω της πανδημίας, κορυφώνεται όμως στα χρόνια της ακρίβειας που βιώνουμε.

Η αλήθεια είναι πως το κόστος για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια λειτουργεί απαγορευτικά για πολλούς συμπολίτες μας, ειδικά για οικογενειάρχες, αφού το χέρι στην τσέπη πρέπει να φτάσει πολύ βαθιά. Εκτός βέβαια από τις τιμές των εισιτηρίων πονοκέφαλο προκαλεί και το κόστος διαμονής.

Επί παραδείγματί μια τετραμελή οικογένεια για 4 μέρες διακοπών σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, θα χρειαστεί για την διαμονή της μόνο να καταβάλλει το λιγότερο 500 ευρώ σε ξενοδοχείο ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Επιπροσθέτως, πολλοί δηλώνουν πως οι διακοπές στη νησιωτική χώρα αποτελεί άλυτο γρίφο ακόμα και για εκείνους που μπορεί να διαθέτουν κάποια κατοικία αφού το έξοδο της μετακίνησης φαντάζει υπέρογκο.

Η λύση λοιπόν που προκρίνεται από τους περισσότερους, είναι ημερήσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες από τα αστικά κέντρα κυρίως καθημερινές, αφού η χρέωση για ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες μπορεί να φτάσει και τα 50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με έρευνα της ΙΕΛΚΑ, το 55% των Ελλήνων δεν θα κάνει φέτος καλοκαιρινές διακοπές λόγω οικονομικής δυσχέρειας.




Μια οικονομική αδυναμία που θα ενισχυθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες αφού βρίσκονται καθοδόν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να πιέσουν για ακόμα μια φορά τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This