Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Το μοντέλο που ακολουθείται επινοήθηκε ώστε εκατομμύρια αδύναμοι να επιδοτούν τα διασφαλισμένα κέρδη των ολίγων ισχυρών και εκλεκτών

Must Read

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και μία σαλάτα σε πολύ γνωστή αλυσίδα, 25 ευρώ το σύνολο. Δύο μπουκάλια χυμός πορτοκάλι, ένα τέταρτο κασέρι και λίγα παξιμάδια χαρούπι σε μίνι μάρκετ, το σύνολο 21 ευρώ. Διμηνιαίος λογαριασμός της ΔΕΗ σπασμένος στα δύο για να μη φανεί μεγάλο το ποσό στον καταναλωτή, το σύνολο 230 ευρώ. Μαρτυρίες είναι όλα αυτά, αγαπητοί και αγαπητές. Από απλό κόσμο που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του σαν θρίλερ την όποια επαφή με την αγορά. Και του «γυρίζει» το μυαλό όταν διαβάζει πως κάποιοι μισθώνουν και πληρώνουν με 120 ευρώ ημερησίως την ξαπλώστρα σε διάσημα ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς το παιχνίδι της λαϊκής οικονομίας. Γι’ αυτό άλλωστε σημειώνονται και οι υπέρμετρες καθυστερήσεις στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Οι πολίτες πασχίζουν να μετακινήσουν τα χρονοδιαγράμματα των ετήσιων οικονομικών υποχρεώσεών τους προς τα πίσω. Οι πολίτες ανακαλύπτουν κάθε μέρα πόσο πολύ υπονομεύει τη ζωή τους το έγκλημα της ενέργειας και το έγκλημα των σούπερ μάρκετ, αγορές στις οποίες επικρατούν οι μονοπωλιακές πρακτικές των καρτέλ. Οι πολίτες που σχεδιάζουν διακοπές διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι φτιάξαμε μια Ελλάδα απλησίαστη για τους Ελληνες, μόνο για «φραγκάτους» ξένους. Οσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη νέα εκτόξευση των τιμών του ρεύματος, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τις αυξήσεις στην Ευρώπη, είναι απλώς η κορωνίδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διοχετεύει στα μέσα ενημέρωσης πόσο «εξοργισμένος» είναι ο κύριος Μητσοτάκης με τις αστρονομικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, αγνοώντας ότι οι Ελληνες τον εξέλεξαν στο αξίωμά του όχι για να οργίζεται με τα προβλήματα, αλλά για να επιλύει τα προβλήματα. Οι τελευταίες εξελίξεις επικυρώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο δύο πράγματα. Το πρώτο το καταλαβαίνει πλέον και ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τον πόλεμο. Το βλέπουμε όταν γεμίζουμε το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μας ή όταν μας έρχεται συστημένος ο λογαριασμός του ηλεκτρικού στις θυρίδες μας. Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος. Το δεύτερο αρχίζει τώρα να συνειδητοποιείται: Η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη λεγόμενη spot αγορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ενέργειας διαμορφώνεται από την ακριβότερη τιμή που πουλά κάθε έμπορος στο σύστημα.

Επαναλαμβάνω: Η μέση ορίζεται από την ακριβότερη. Το ελληνικό μοντέλο επινοήθηκε ώστε εκατομμύρια αδύναμοι να επιδοτούν τα διασφαλισμένα κέρδη των ολίγων ισχυρών και εκλεκτών. Και μόλις κλειδώνουν οι υπέρμετρες τιμές για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, διάστημα στο οποίο πολλαπλασιάζεται η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, τότε θυμάται να εξοργιστεί ο πρωθυπουργός και να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να υποσχεθεί φορολόγηση υπερκερδών και επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου, τις οποίες θα αρχίσει να ζητά πίσω ύστερα από κανά χρόνο από τους επαγγελματίες.

Οι δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου θα είναι καταλυτικές. Αν η Ν.Δ. δεν καταφέρει να σηκωθεί και να αγγίξει το 30% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και οι πολίτες ανταποδώσουν το ηλεκτροσόκ στις τιμές με ηλεκτροσόκ στην ψήφο, λίαν πιθανό με τα σημερινά δεδομένα, ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας. Τα μερομήνια δεν είναι καλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να αγιασει το στομα σας και η πενα σας κυριε Κοττακη , διοτι ειστε πλεον μια απο τις ελαχιστες εντιμες και πατριωτικες φωνες που εχουν απομεινει στο δημοσιογραφικο συναφι σας.Ο επικεφαλης και η ομαδα του Μαξιμου ομως καλα μας κανει , σε εισαγωγικα βεβαια , αφου εξακολουθουν οι ελληνες και του δινουν 41 και 28 τακατο.Θα επρεπε , βασει των οσων φρικτων εχουν διαπραξει μεχρι σημερα σε εθνικο , κοινωνικο και οικονομικο επιπεδο να ειχε φτασει στο 5 τακατο.Αλλα , οπως ελεγε κι ο μπαμπας μου , τετοια μοσχαρια τρωει ο λυκος..ειθε να ξυπνησουμε πριν ειναι πολυ αργα..

  2. Όταν ο Βαρουφάκης τους ξεμπρόστιαζε για το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το τι θα συμβεί στις τιμές, δεν βγήκε κανένας να τον υποστηρίξει και σχεδόν όλοι οι συστημικοί κονδυλοφόροι (εκτός από όσους καταλαβαίνουν από χρηματοοικονομικά παράγωγα) τον χλεύαζαν γιατί είναι “αριστερός” και έχει λοιδορηθεί από το αδελφάτο των Βρυξελλωγερμανών και τους εδώ Γκαουλάϊτερ τους.
    Φάτε τώρα χρωματιστά τιμολόγια (παγκόσμια πατέντα) και την ακριβότερη Kwh στην Ευρώπη από τους υπεραρίστους της Μitsotakis Bros…

  3. …η μόνη ελπίδα, για τις επόμενες γενιές, η διάλυση του κράτους των Αθηνών … Με τα υπάρχοντα κόμματα και τους φθαρμένους και διευφθαρμενους πολιτικούς καμία ελπίδα δεν υπάρχει…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φτώχεια καταραμένη στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μιλήσει στην ΔΕΘ ο Κασσελάκης

Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Η μέγγενη της μειωμένης της κρατικής επιδότησης σε συνδυασμό με...

More Articles Like This