Φρίκη στην Αιγιάλεια με γάτες και σκύλους που πέθαναν από φόλες – Φιλόζωος επικήρυξε τον δράστη

Must Read

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι του παραθαλάσσιου χωριού Σελιανίτικα, στην Αιγιάλεια Αχαΐας, καθώς ασυνείδητοι, αποφάσισαν να ρίξουν φόλες, με στόχο να οδηγήσουν στο θάνατο αδέσποτες γάτες και σκύλους της περιοχής.

Η κτηνωδία, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο protionline.gr, έλαβε χώρα στην παραλία της κοινότητας και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν μαρτυρικό θάνατο από δηλητηρίαση περίπου δέκα αθώα τετράποδα. Μια εικόνα που σοκάρει, προκαλώντας τόσο θλίψη, όσο και οργή για εκείνους που εξάντλησαν το μένος τους πάνω στα ανυπεράσπιστα αυτά ζώα.

Μάλιστα, φιλόζωος της περιοχής αποφάσισε να επικηρύξει τον δράστη, προσφέροντας 500 ευρώ σε όποιον τον εντοπίσει και τον παραδώσει στις Αρχές. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφήνει να εννοηθεί πως ο δράστης της φρικιαστικής αυτής πράξης είναι γνωστός στην περιοχή.

Τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων

Υπενθυμίζεται πως βάσει της σχετικής νομοθεσίας οι ποινές που έχουν θεσπιστεί για την κακοποίηση και τη θανάτωση ζώων είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τον υπαίτιο να τιμωρείται τόσο με ποινή φυλάκισης όσο και με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Ειδικότερα, ο νόμος ορίζει πως απαγορεύεται η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση ζώου, ανεξάρτητα αν αυτό είναι οικόσιτο ή αδέσποτο, όπως, επίσης, ο δραστικός και ο μη ιατρογενής περιορισμός της φυσιολογικής κίνησης, οι μη επιτρεπτές μέθοδοι εκπαίδευσης, η εργασία που δεν προβλέπεται για το είδος του ζώου, η μη σύννομη αναπαραγωγή, καθώς και ο εκούσιος τραυματισμός με απλή σωματική βλάβη. Ο δε δράστης των ανωτέρω συμπεριφορών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και με χρηματική ποινή έως 18.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ ανά ζώο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος.

Επιπλέον, η θανάτωση ή βασανισμός ζώου, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου), εκούσιου τραυματισμού (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), κυνομαχιών και κάθε είδους μάχης μεταξύ ζώων, κτηνοβασίας, σεξουαλικής κακοποίησης ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη, ή εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων, συνιστά κακούργημα και ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ και παράλληλα του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και για κάθε περιστατικό.

*πηγή φωτό: protionline.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This