Γαλλία: Νεαρός νεοναζί στα χέρια των Αρχών – Σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Must Read

Ως ύποπτος για τη διενέργεια τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του σε μια μικρή πόλη νότια του Στρασβούργου, στη Γαλλία, ένας νεαρός ηλικίας 18-20 ετών, ο οποίος ανήκει στο νεοναζιστικό κίνημα.

Όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο συλληφθείς από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να σχεδίαζε βίαιες ενέργειες, απειλώντας, μεταξύ άλλων, ότι σκόπευε να επιτεθεί κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Ο νεαρός, ο οποίος κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υποδιεύθυνση της Δικαστικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι διαχειριστής καναλιού στο «Telegram» με την ονομασία «Division aryenne française» («Γαλλική μεραρχία της αρίας φυλής»), το οποίο θεωρείται παρακλάδι της ακροδεξιάς ομάδας «FRDeter», μέλη της οποίας αναρτούν στην εν λόγω πλατφόρμα ρατσιστικά σχόλια και απευθύνουν εκκλήσεις για βία.

«Είναι κάποιος που ήταν γνωστός στο Υπουργείο Εσωτερικών για ιδέες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως νεοναζιστικές. Ήθελε να προσεγγίσει πολιτικούς στόχους ή ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο και ήθελε να “παρέμβει” κατά τη διάρκεια ενός σταδίου της λαμπαδηδρομίας», ανέφερε για τον συλληφθέντα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν.

Η έρευνα -υπό την ηγεσία της Εθνικής Μονάδας για την Καταπολέμηση του Μίσους στο Διαδίκτυο (PNLH), που υπάγεται στην Εισαγγελία του Παρισιού- ξεκίνησε με αφορμή «απειλές θανάτου» και «δημόσια υποκίνηση σε μίσος ή βία με βάση την καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα, το έθνος ή τη θρησκεία», σύμφωνα με πληροφορίες της Εισαγγελίας.

Τον Απρίλιο του 2023, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας είχε ζητήσει το κλείσιμο αντίστοιχων καναλιών στο Telegram και είχε αρχίσει έρευνα από την Εισαγγελία του Παρισιού για «απολογία για τρομοκρατία, απειλές θανάτου ή άλλα εγκλήματα, υποκίνηση σε μίσος ή βία ειδικότερα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This