Πρώτη ηχηρή μετεκλογική ήττα για τον Μητσοτάκη!

Όπισθεν ολοταχώς στην επιλογή του να τεθεί επικεφαλής της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η Κατερίνα Φουντεδάκη μετά τις αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών

Must Read

Την πρώτη του μετεκλογική ήττα μέσα στο ίδιο του το κόμμα υπέστη χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την «κόκκινη κάρτα» που έδειξαν βουλευτές της Ν.Δ. στην επιλογή του να τεθεί ως επικεφαλής της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η Κατερίνα Φουντεδάκη.

Η σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεγάλη μερίδα βουλευτών της Ν.Δ. είναι πλέον δεδομένη… και χθες επιβεβαιώθηκε σε δυο πράξεις!

  • Πρώτον: Με την προαναφερόμενη «ανταρσία» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την έγκριση του διορισμού της Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Είναι το πρώτο έμπρακτο μήνυμα των βουλευτών στον πρωθυπουργό, με το οποίο κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους ότι «στο εξής δεν θα τα κάνεις όλα μόνος σου, όπως έκανες πέντε χρόνια τώρα, και θα μας ρωτάς». Ο πρωθυπουργός έκανε πίσω από την αρχική του επιλογή μπροστά στο ενδεχόμενο νέας εσωκομματικής κρίσης, ιδίως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, τη σφοδρή κριτική που είχε δεχτεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. αλλά και μετά τις ομιλίες των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Το μήνυμα δυσαρέσκειας των βουλευτών ο πρωθυπουργός το είχε πάρει στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., όπου είχε δεχτεί και αυτός και υπουργοί σφοδρή κριτική. Την περασμένη Κυριακή βουλευτές της Ν.Δ. είχαν πει στη «δημοκρατία» πως «είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για τους βουλευτές να αντιμετωπίζονται ως κομπάρσοι, που απλώς ψηφίζουν, και ο πρωθυπουργός να παίρνει τις αποφάσεις με τους μυστικοσύμβουλους του Μαξίμου, που δεν ξέρουν και δεν ακούν τον σφυγμό του κόσμου… Αυτό πρέπει να σταματήσει», που σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να θέτουν χωρίς φόβο τα κακώς κείμενα.

  • Δεύτερον: Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι ελέγχει ακόμα τις εξελίξεις, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές της Ν.Δ. που είναι αντίθετοι με την επανεκλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού, όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025» είπε.

Ωστόσο έδειξε διάθεση να ακούσει τις αντίθετες φωνές, δεδομένου ότι είναι πάνω από είκοσι οι βουλευτές που δεν θα ξαναψηφίσουν τη νυν Πρόεδρο και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, έριξε γέφυρες προς τους βουλευτές λέγοντας: «Προφανώς και δεν κάθομαι εδώ, σε αυτό το γραφείο, να αποφασίζω μόνος μου, σέβομαι όμως απόλυτα και τη συνταγματική επιταγή, η οποία περιγράφει τον ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή».

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το βασικό πρόβλημα του Πρωθυπουργού είναι πως δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στις δυνάμεις του. Αυτό φαίνεται από την επιλογή των περισσότερων υπουργών κλπ. καθώς και από την πολιτική του. Είναι κρίμα διότι είχε (δεν έχει πλέον μετά από τόσα χρόνια) τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σημαντικές τομές και στη δημόσια διοίκηση αλλά και αλλού. Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι μια από τα ίδια, οικονομικά σκάνδαλα (και θα έβγαιναν περισσότερα αν τα ΜΜΕ δεν ήταν τόσο φιλικά προς την κυβέρνηση) και εξωτερική πολιτική “εντολών” από τους ξένους είτε μιλάμε για την ΕΕ είτε για τις ΗΠΑ. Περίμενα κάτι άλλο, ίσως βρίσκομαι στον κόσμο μου, σε αυτόν της ελπίδας για σωστή Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και ίσες ευκαιρίες σε όλους από πραγματικά ‘Αριστους κυβερνητικούς παράγοντες.

  2. Προκλητικός, διχαστικός και αμετανόητος. Επιλέγει να καταστρέψει τη ΝΔ παρά να διορθώσει τα λάθη. Με αυτόν στο τιμόνι η ΝΔ είναι ένα αφασιακό woke κόμμα, κάτι ανάμεσα σε ποτάμι και σύριζα. Δεν έχει σχέση με τις ανάγκες και τις αξίες του ελληνικού λαού. Για την ακρίβεια, η woke ΝΔ είναι κόντρα στον λαό και στο έθνος. Την έκανε όργανο των ψευτοελίτ των Βρυξελλών και του ετοιμοθάνατου δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ. Για αυτό η πολιτικά αυτοκτονική εμμονή σε θέματα woke αντζέντας όπως οι γάμοι και η woke επιλογή για πρόεδρο.

  3. Σαχλαμάρες. Μην τα πιστεύετε τέτοια δημοσιεύματα. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Όλοι partners είναι σε όλα με όποια διαφωνία και να υπάρχει ενεργούν στο τέλος όλοι μαζί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This