Κουκούλωμα συμφερόντων για τα εμβόλια του Covid-19

Η αλήθεια αποκαλύπτεται και όσοι και όσες έχουν τις τσέπες τους γεμάτες με βρόμικο και μαύρο χρήμα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται

Must Read

Κάποιοι και κάποιες θησαύρισαν με την μπίζνα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, προσπάθησαν να κουκουλώσουν τις ύποπτες δοσοληψίες τους πίσω από ρήτρες… εμπιστευτικότητας, αλλά σιγά-σιγά ξεμπροστιάζονται.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Το διεθνές περιοδικό «Politico» μετέδωσε ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν παρείχε στο κοινό αρκετά ευρεία πρόσβαση» για στις συμβάσεις εμβολίων Covid-19 (ύψους περίπου 2,7 δισ. ευρώ). Στη σχετική εξέταση του θέματος διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην αιτιολόγηση της Κομισιόν για «διόρθωση» (δηλαδή αποσιώπηση κρισίμων σημείων) των εγγράφων.

Η εφημερίδα μας έκανε από το ξέσπασμα της πανδημίας ρεπορτάζ για το μέγα ζήτημα που απασχόλησε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και είχε προβεί σε μια σειρά από αποκαλύψεις.

Πριν από περίπου τριάμισι χρόνια, στις 20 Δεκεμβρίου 2020, ο τίτλος του κύριου άρθρου της «δημοκρατίας» ήταν «πέπλο αδιαφάνειας για τον κορονοϊό». Εκεί η εφημερίδα μας ανέφερε τα ακόλουθα για τις περίεργες δοσοληψίες της Κομισιόν με τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες:

«Κάτω και πίσω από την απειλή του Covid-19 έχουν κρυφτεί διαφόρων ειδών συμφέροντα [,,,] Κραχτή απόδειξη αδιαφανών χειρισμών από την πλευρά και της Ε.Ε. και των κρατών που θα διαθέσουν χρήματα των πολιτών τους για την προμήθεια εμβολίων είναι το κόστος τους. Εδώ και μήνες ευρωβουλευτές και διάφοροι φορείς ζητούν να γνωστοποιηθεί πόσα θα πληρώσει η Ε.Ε. στις εταιρίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια, υποστηρίζοντας το αυτονόητο: πρόκειται για χρήματα φορολογουμένων και οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. οφείλουν να κάνουν τις συναλλαγές τους με διαφάνεια.

Η Κομισιόν αρνείται να αποκαλύψει τα κόστη για κάθε εμβόλιο, επικαλούμενη τις ρήτρες εμπιστευτικότητας που περιλαμβάνονται στα συμφωνητικά που συνάπτονται με κάθε φαρμακευτική εταιρία, η οποία θα προμηθεύσει την Ε.Ε. με εμβόλια».

Τελικά, η «δημοκρατία» που κατασυκοφαντήθηκε από τους… λαδιάρηδες και για τις αποκαλύψεις της σχετικά με το όργιο κερδοσκοπίας με πρόσχημα τον κορονοϊό δικαιώθηκε.

Η αλήθεια αποκαλύπτεται και όσοι και όσες έχουν τις τσέπες τους γεμάτες με βρόμικο και μαύρο χρήμα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This