Μαθήματα πατριωτισμού από τη Δέσποινα Βανδή

Must Read

Η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή σε συναυλία που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Τουρκία αρνήθηκε να τραγουδήσει με φόντο πανό που είχε φωτογραφία του γενοκτόνου των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Από την άλλη πλευρά, η ηγέτιδα πολιτική τάξη της Ελλάδας δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με πανό που δείχνουν τον Κεμάλ ούτε καν με τον ίδιο!

Έχουμε δει πρωθυπουργούς και λοιπούς αξιωματούχους να καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του δυσώνυμου σφαγέα, να ποζάρουν χαμογελαστοί με φόντο κάδρα με φωτογραφίες του και να κάνουν τεμενάδες στον Ερντογάν και, γενικότερα, σε οποιονδήποτε κατά καιρούς κάνει κουμάντο στην Τουρκία.

Είναι φαινομενικά παράδοξο, αλλά ισχύει: Μία τραγουδίστρια γνωρίζει τι είναι σωστό και τι όχι για τους Έλληνες, αλλά όχι οι ξενοσπουδασμένοι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες και Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Η σκηνή στο Τσεσμέ (video capture)

Οι μπροστάρηδες δεν χάνουν ευκαιρία να καλοπιάσουν τους Τούρκους και, με πρόσχημα την προσήλωσή τους στην επιδίωξη καλής γειτονίας, νομιμοποιούν με λόγια και έργα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του Ελληνισμού και ο Κεμάλ αλλά και οι διάδοχοί του στην εξουσία.

Ο λαός μας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και τι να αποφεύγει κάθε Έλληνας που σέβεται την Ιστορία του και τιμά ουσιαστικά τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, και γι’ αυτό αντιμετώπισε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την αντίδραση της Δέσποινας Βανδή.

Το ζήτημα είναι η μετουσίωση των συμβολικών πράξεων σε ουσία – και ουσία είναι και η στήριξη πολιτικών που δεν είναι φιλήκοοι των Τούρκων, αλλά και η στάση που τηρεί έκαστος εξ ημών έναντι της χώρας που στήθηκε πάνω σε κλεμμένα εδάφη, τα οποία αφαίρεσε από λαούς που κατάσφαξε, όπως οι Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Προσωπική εναντίωση στην πολιτική της Τουρκίας είναι και η αποφυγή ταξιδιών σε αυτή τη χώρα, και η αποφυγή αγοράς τουρκικών προϊόντων, και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που θυμίζουν τα εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει αυτό το έθνος.

Μόνο με πράξεις ουσίας μπορεί να καταπολεμηθεί ο Μολώχ του τουρκισμού.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΎΔΗΣΕ ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΊΑ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΛΈΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΆΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ Η ΌΧΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΈΧΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΧΏΡΗΣΕ. ΑΣ ΤΟ ΚΆΝΕ ΚΙ Ο ΝΤΗΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΌ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΥ ΚΆΝΕ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΛΈΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΚΌ ΧΡΌΝΟ ΝΑΧΕΙ.

  2. Αν γινόταν μια πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, η Μαλέα και ο Μπισμπίκης, θα ήταν από τους πρώτους που θα την κοπάναγαν. Σιγά μην καθόταν η αριστερή λινάτσα ο μπυροκοιλοιάς Μπισμπίκης, να τα βάλει με τους Τούρκους. Μούφα Έλληνες και πατριώτες και οι δυό τους.

    • Δε ξέρω αν θα την κοπάναγαν πάντως έκαναν μια πράξη εναντίωσης έμπρακτα. Εσύ που την κρίνεις τι παραπάνω έχεις κάνει; Ας κάνουμε όλοι από μία και κυριότερα ας προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε και τι υποστηρίζουν στα εθνικά θέματα.

      • Εμείς πήγαμε στον Ελληνικό Στρατό στην κρίση που έστησε ο Αμερικάνος Ανδρέας Παπανδρέου με το Τουρκικό πλοίο Χώρα. Χωρίς όπλα και πυρομαχικά, παρά μόνο την αγάπη μας για την Ελλάδα. Εσύ που ήσουν τότε. Πίνατε μήπως τις μπίρες σας με τον αριστερό και μούσα πατριώτη Μπισμπίκη. Άντε σύρε από εδώ.

  3. Επίσης μεγάλη πολιτική εναντίωση είναι να μην παρακολουθούμε τουρκικά σήριαλ, που σκοπίμως μας έχουν κατακλύσει και προπαγανδίζουν όσο μπορούν την τουρκική πολιτική, τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής τους ενώ εκμαυλίζουν αθόρυβα την εθνική μας συνείδηση, επικρατώντας ψευτοπολιτιστικά και κάνοντας μας να τους βλέπουμε με οικειότητα. Αυτός είναι και ο σκοπός τους. Η τουρκική επιρροή πάνω στην ελληνική κοινωνία. Όπου αλλού μεταδίδονται, οι Τούρκοι έχουν επιτρέψει τη μεταγλώττισή τους ενώ εδώ τα πουλούν με τον όρο να ακούγεται η τουρκική γλώσσα.

  4. Δεν είναι πατριωτισμός. Αυτοπροβολή είναι, που μάλιστα έγινε με παρέμβαση του Βαξεβάνη στον μάπα τον Μπισμπίκη. Όχι μαθήματα δήθεν ηρωισμού και πατριδοκαπηλεία, από την ευνοημένη του Κώστα Σημίτη και του Τζέφρι Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This