Θέμα ωρών η αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία;

Δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία

Must Read

Τα αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν σχεδόν δεδομένη την αποχώρηση Τζο Μπάιντεν με τελευταία αναφορά την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας «New York Times». Επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.




 

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος – τέλος», επέμεινε.

Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν – Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ομπάμα: «O Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητά του»

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται.




 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Οι εκκλήσεις στον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα, που είχαν τεθεί σε αναστολή για μερικά 24ωρα, επανήλθαν χθες και δη από βαρόνους των Δημοκρατικών, σημειώνουν αμερικανικά ΜΜΕ.




 

Σύμφωνα με το CNN, η Νάνσι Πελόζι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην παράταξη, τόνισε πρόσφατα στον Τζο Μπάιντεν πως θα «καταστρέψει» αν παραμείνει «τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν» τις βουλευτικές εκλογές, επικαλούμενη δυσοίωνες δημοσκοπήσεις. Η ομάδα της Καλιφορνέζας βουλεύτριας αντέδρασε δηλώνοντας ότι η κυρία Πελόσι είναι στην πολιτεία της από την Παρασκευή και δεν έχει μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν από εκείνη την ημέρα.




 

Σύμφωνα με το ABC News, ο πρόεδρος της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ «τόνισε σθεναρά πως το προτιμότερο για τον Μπάιντεν, για το Δημοκρατικό κόμμα και για τη χώρα θα ήταν να αποσυρθεί», ενώ ανάλογη άποψη φέρεται να εξέφρασε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις.

Η ομάδα του ισχυρού Δημοκρατικού παράγοντα δεν διέψευσε και πολύ πειστικά, με εκπρόσωπό του να δηλώνει πως εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», πρόκειται για «αβάσιμη σεναριολογία».

Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μοντάνας κάλεσε τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία Μοντάνα στην αμερικανική άνω Βουλή, παρότρυνε χθες Πέμπτη (18/07) τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.

«Συνεργάστηκα με τον πρόεδρο Μπάιντεν όταν αυτό έκανε τη Μοντάνα πιο δυνατή, κι ουδέποτε φοβήθηκα να του το πω όταν κάνει λάθος», ανέφερε ο κ. Τέστερ. «Παρότι εκτιμώ την δέσμευσή του να υπηρετήσει (…) τη χώρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία», συμπλήρωσε.

Ο Τζον Τέστερ είναι ο δεύτερος Δημοκρατικός στη Γερουσία που καλεί δημόσια τον αρχηγό του κράτους να εγκαταλείψει· το έχουν πράξει επίσης κάπου είκοσι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στην παράταξη.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This