Χανιά: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Γερμανού πεζοπόρου

Ο πεζοπόρος δεν έχει τραυματιστεί και έχει τις αισθήσεις του

Must Read

Παρά τις δυσκολίες της πρώτης ημέρας, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για την διάσωση ενός 45χρονου Γερμανού τουρίστα στα Λευκά Όρη των Χανίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνδράμει στην διάσωση και εναέριο μέσο.

 

Ο 45χρονος βρισκόταν σε ιδιαίτερα ψηλό υψόμετρο, κοντά στην κορυφή Γκίγκιλος στον Ομαλό, όταν λόγω του καύσωνα αργά χθες το μεσημέρι αισθάνθηκε εξάντληση και έστειλε σήμα για βοήθεια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα με πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ και τη συνδρομή του πυροσβεστικού κλιμακίου Καμπανού αλλά όπως αποδείχτηκε, ο 45χρονος είχε ήδη φτάσει σε ένα ιδιαίτερα μακρινό, επικίνδυνο και δυσπρόσιτο σημείο, ολομόναχος και ενώ μάλιστα την προηγούμενη μέρα είχε διασχίσει και τον εθνικό δρυμό Σαμαριάς!

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, με το πρώτο φως της μέρας τα ξημερώματα η επιχείρηση ξεκίνησε ξανά ενώ μετά τις 9 το πρωί υπήρχε η εκτίμηση ότι βρίσκονται κοντά στο σημείο.

Πάντως το συντονιστικό κέντρο είναι σε επικοινωνία με τον Γερμανό, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί, έχει τις αισθήσεις του αλλά ήδη βρίσκεται πάνω από ένα 24ωρο στο βουνό και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This