Γεωργιάδης: Η επίταξη των γιατρών είναι σαν το… μουρουνέλαιο! Η κόντρα με την Παγώνη

Must Read

Συνεχίζει την πολεμική κατά των ιδιωτών γιατρών ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας στη Βουλή ότι η επιστράτευσή τους για να κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία είναι πικρή, αλλά χρήσιμη, όπως το μουρουνέλαιο! Ο υπουργός Υγείας είχε έντονη αντιπαράθεση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία είναι γνωστό στέλεχος της ΝΔ.

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι η επίταξη των γιατρών είναι πάνω στο τραπέζι και την υπερασπίστηκε ως λύση του προβλήματος των εφημεριών. «Το ξεκαθαρίζω, για μένα το μέτρο είναι η έσχατη λύση -σαν το «μουρουνέλαιο»- φανταστείτε το κάτι, δεν το θέλω καθόλου θα το εφαρμόσω μόνον, εάν δεν έχω καταφέρει να λύσω το πρόβλημα σε μία καλόπιστη συνεννόηση», είπε και συνέχισε: «αλλά αν δεν έχει βρεθεί λύση και η επιλογή είναι, να κάνω αυτό που δεν μου αρέσει, αλλά να λειτουργεί το νοσοκομείο ή να υποκρίνομαι ότι λειτουργεί το νοσοκομείο, για να το παίζω καλός συνδικαλιστικά, με συγχωρείτε, θέλω να είμαι ξεκάθαρος η ευθύνη μου ως υπουργού Υγείας της Ελλάδας, είναι να λειτουργεί το νοσοκομείο».

«Εγώ επαναλαμβάνω, το ξεκαθαρίζουμε. Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή θα φέρουμε διάταξη και θα ψηφίσουμε τη διάταξη, που θα μου δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων, ως προς το πώς θα χειριστώ αυτό το θέμα», τόνισε και πρόσθεσε: «όπως ακούσατε τον κύριο πρωθυπουργό, στην προχθεσινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, είναι απολύτως σύμφωνος με αυτό τον χειρισμό και στηρίζει τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας στο 100%».

«Οι γιατροί ιδιώτες κάνουν άλλο έργο. Είναι τελείως διαφορετικό από το έργο των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών που βρίσκονται στα Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί που είναι στα νοσοκομεία έχουν άλλο στόχο και έχουν άλλη απασχόληση όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών στα νοσοκομεία. Οι γιατροί στα ιατρεία τους είναι τελείως διαφορετικά», αντέδρασε από την πλευρά της η Μ. Παγώνη και επέκρινε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο που έδωσε 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα κάνει εφημερία.

«Τα 1.000 ευρώ είναι υποτιμητικό, κατά την άποψή μας, να προσφέρονται από τον Πανελλήνιο για δύο εφημερίες σε ένα γιατρό ιδιώτη και απευθύνομαι και στον πρόεδρο του Πανελληνίου. Όταν οι γιατροί των νοσοκομείων κάνουν 12 εφημερίες με όριο 7, γιατί ο Πανελλήνιος δεν βγήκε να προσφέρει χρήματα και στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας;», αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This