Μπλεξίματα για την Μπέλα Χαντίντ λόγω της παλαιστινιακής καταγωγής της – Η Adidas αναγκάστηκε να αποσύρει διαφημιστική καμπάνια με την ίδια

Must Read

Προβλήματα για την Adidas, εξαιτίας της έμπνευσής της να επιλέξει ως κεντρικό πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας για το λανσάρισμα αθλητικών παπουτσιών της την Μπέλα Χαντίντ.

Ο λόγος; Το συγκεκριμένο μοντέλο αθλητικών παπουτσιών με την «κωδική» ονομασία SL72 αποτελεί ρέπλικα ενός εμβληματικού μοντέλου της γερμανικής φίρμας αθλητικών  ειδών που φορούσαν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου και η Adidas αποφάσισε να τα επανακυκλοφορήσει, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισού.

Έλα όμως που οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξήχθησαν το 1972 στο Μόναχο έχουν στιγματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών που διαπράχθηκε από Παλαιστίνιους, κατά τη διάρκεια της οποίας 11 Ισραηλινοί αθλητές και προπονητές και ένας Γερμανός αστυνομικός δολοφονήθηκαν από την παλαιστινιακή ομάδα «Μαύρος Σεπτέμβρης».

Το γεγονός λοιπόν ότι ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας επιλέχθηκε το πασίγνωστο, παλαιστινιακής καταγωγής top model, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει καταδικάσει επανειλημμένως τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ήταν αρκετό για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media από Ισραηλινούς, οι οποίοι καλούν μέχρι και σε μποϊκοτάζ του γερμανικού κολοσσού.

«Μαντέψτε ποιο είναι το πρόσωπο της εκστρατείας: Η Μπέλα Χαντίντ, ένα μοντέλο παλαιστινιακής καταγωγής που συνηθίζει να προωθεί τον αντισημιτισμό και να τάσσεται υπέρ της βίας εναντίον Ισραηλινών και Εβραίων», έγραψε χθες Πέμπτη η πρεσβεία του Ισραήλ στο Βερολίνο σε μία ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, ενώ θέση πήρε ακόμη και η κυβέρνηση του Ισραήλ. «Η Adidas πρόσφατα λανσάρισε μια νέα καμπάνια για τα παπούτσια της με αναφορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Έντεκα Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Μονάχου. Μαντέψτε ποια είναι το πρόσωπο της καμπάνιας: Η Μπέλα Χαντίντ, παλαιστινιακής καταγωγής μοντέλο που έχει ιστορικό διάδοσης αντισημιτισμού και προτροπής σε βία εναντίον Ισραηλινών και Εβραίων. Κάποιο σχόλιο;», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή της στα social media.

Ως εκ τούτου, η Adidas, πανικόβλητη, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 19/7, ότι αποσύρει την Μπέλα Χαντίντ από πρόσωπο της εν λόγω καμπάνιας. «Έχουμε επίγνωση ότι υπήρξε σύνδεση με τραγικά ιστορικά γεγονότα, ακόμα κι αν ήταν απολύτως ακούσια, και ζητάμε συγγνώμη για τον εκνευρισμό και τον πόνο» που αυτό ενδεχομένως προκάλεσε, τονίζει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο οποίος με διευκρινίζεται πως η Μπέλα Χαντίντ αποσύρθηκε από την εκστρατεία «άμεσα».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This