Επίθεση με κοντάρια, πέτρες, μπουκάλια και… πυροσβεστήρα σε αστυνομικούς στη Βικτώρια – Χειροπέδες σε 32 άτομα

Must Read

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες Παρασκευή στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, καθώς, συμμετέχοντες σε πορεία υπέρ των καταλήψεων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παραταγμένες στο σημείο.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης με κοντάρια, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και ό,τι άλλο βρήκαν εύκαιρο, ενώ έκαναν, επίσης, χρήση πυροσβεστήρα και εκτόξευσαν μπογιές προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αξιωματικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και  της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι έσπευσαν ως ενισχύσεις, προχώρησαν εν τέλει σε συλλήψεις 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας δικογραφία –κατά περίπτωση- για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών –κατά περίπτωση- για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Στο πλαίσιο συγκέντρωσης- πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, οι ανωτέρω κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν και εκδήλωσαν επίθεση, με χρήση κονταριών, εκτόξευση μπογιάς, χρήση πυροσβεστήρα, καθώς και με ρίψη πετρών, γυάλινων μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόντουσαν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού. Οι αστυνομικοί με τακτικές κινήσεις, χρήση των αναγκαίων μέσων και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε. που έσπευσαν να ενισχύσουν, πραγματοποίησαν -40- προσαγωγές ατόμων, -32- εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις. Στην κατοχή τους καθώς και στο σημείο που έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, όπου οι συμμετέχοντες έρριψαν πλήθος αντικειμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -4- στειλιάρια, ξύλινο κοντάρι, -6- αντιασφυξιογόνες μάσκες, -3- κράνη, πυροσβεστήρας,
-4- σακίδια και τσαντάκι, -2- κινητά τηλέφωνα, πανό, γάντια και κλειδιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού δεν τιμωρείται κανένας από τους αλήτες αυτούς ποτέ παραδειγματικά για τα έκτροπα και τις επιθέσεις που κάνουν, θα συνεχίσουν να τα επαναλαμβάνουν. Σχηματίζονται συνεχώς δικογραφίες για να απασχολούνται στα γραφεία οι δημόσιοι υπάλληλοι γεμίζοντας χαρτιά τα αρχεία τους, άνευ ουσίας και αποτελέσματος και μετά τους αφήνουν ξανά να γυρνάνε έξω ανεμπόδιστοι μέχρι τα επόμενα επεισόδια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This