O Ερντογάν τώρα σπάει πλάκα με τον Μητσοτάκη

Ο «σουλτάνος» κάνει αδιανόητες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας, προκαλεί και προσβάλλει, γνωρίζοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα αντιμιλήσει

Must Read

Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αποκτήσει παιδονόμο. Κανείς δεν της τον επέβαλε, μόνη της θέλησε να φορέσει τον ζουρλομανδύα. Ο Ερντογάν ανακάλυψε το παιχνίδι του δημόσιου εξευτελισμού του πρωθυπουργού μέχρις εσχάτων και το απολαμβάνει με την καρδιά του. Δεν του αρέσει ο εκλεγμένος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν ανέχεται να αποκαλούνται «κατακτητές» οι εισβολείς και, γενικώς, δεν σηκώνει από την Αθήνα «δηλώσεις που να τον ενοχλούν». Οσοι Ελληνες δεν είναι επαρκώς κατευνασμένοι, ας παραδειγματιστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δείχνει τον δρόμο: είναι όλα πιο εύκολα αν δεν αντιμιλάς.

  • Από τον
    Βασίλη Γαλούπη

«Τον Δένδια ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του» μάλωσε ο «σουλτάνος» τον πρωθυπουργό επειδή ο Ελληνας υπ. Αμυνας τόλμησε να χαρακτηρίσει κατακτητές τους Τούρκους κατακτητές. Υποτίθεται ότι δεν θα κάνουμε δηλώσεις που θα ενοχλούσαν ο ένας τον άλλον, θύμισε με νόημα στον Μητσοτάκη. «Είπε ότι σκέφτεται το ίδιο με εμένα» τον μαρτύρησε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχει κυρίαρχο κράτος στον κόσμο ούτε καν κράτος σε εμπόλεμη κατάσταση που να δέχεται και να αποδέχεται τέτοιο χοντροκομμένο bullying από την κυβέρνηση άλλης χώρας. Ειδικά στην επέτειο μιας εισβολής. Η ακύρωση της χώρας από τον Ερντογάν περνάει στο εξής σε άλλη διάσταση. Τώρα πια δεν φτάνει ο έμπρακτος κατευνασμός. Πρέπει η Ελλάδα να παρακολουθεί τις επιδείξεις κυριαρχίας Ερντογάν και να το βουλώνει.

Ολα αυτά θα ήταν απλώς κωμικά αν η κυβέρνηση αντιδρούσε με το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας που της υπαγορεύει το καθήκον της. Με μια απλή δήλωση σοβαρότητας θα έβαζε στη θέση του τον ξεσαλωμένο Ερντογάν. Αλλά η αλήθεια είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Με αφορμή τον υποτιθέμενο ελληνοτουρκικό διάλογο και το «καλό κλίμα», που χειροκροτούν τα συμφέροντα που στηρίζουν τον Μητσοτάκη, ο Ερντογάν έχει κορυφώσει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, με πρωτοφανείς παρεμβάσεις και προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας:

1. Της ωμής παρέμβασης με την επίθεση στον Δένδια είχε προηγηθεί η φιέστα-ύβρις στα Κατεχόμενα την ημέρα της μαύρης επετείου των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

2. Στα τέλη Μαΐου ο ιστορικός παραποιητής Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι αυτός αποκατέστησε την αρχική ταυτότητα της Αγίας Σοφίας επειδή 1.500 χρόνια μετά την έκανε ξανά… τζαμί.

3. Στις αρχές Μαΐου μετέτρεψε και τη Μονή της Χώρας σε τζαμί, με μηδενική αντίδραση από το Μαξίμου.

4. Στα τέλη Μαρτίου αποκάλεσε «συμμορίες» και «τρομοκράτες» τους Ποντίους, κατά των οποίων η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία.

5. Στα μέσα Απριλίου η Τουρκία απείλησε με casus belli για τα θαλάσσια πάρκα στην ελληνική θάλασσα. Από τότε ο υπάκουος Μητσοτάκης «πάγωσε» τα θαλάσσια πάρκα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και στο… Ιόνιο!

6. Πριν από ένα δεκαήμερο η τουρκική ακτοφυλακή εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση «σχετικά με την παρενόχληση τουρκικού αλιευτικού σκάφους από σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής» που έλαβε χώρα στη Ζουράφα, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία στο ελληνικό νησί.

Ο Ερντογάν, με όλη του τη χυδαία βαρβαρότητα, καταφέρνει να αποκαλύπτει τα πραγματικά κυβικά αλλά και τις κρυφές μεθοδεύσεις του Ελληνα πρωθυπουργού. Και τον ξεμπροστιάζει διαρκώς, δείχνοντάς τον απελπιστικά λίγο. Η ικανοποίηση της Τουρκίας είναι πιο σημαντική για τον Μητσοτάκη από τις συνέπειες για την Ελλάδα. Οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας θυσιάζονται για τα μητσοτακικά βραχυπρόθεσμα οφέλη. Και μόνον!

Το σύμφωνο «φιλίας», εκείνο το χαρτί χωρίς καμιά νομική υπόσταση που βιάστηκε περιχαρής να υπογράψει ο Μητσοτάκης για να ανοίξει τον δρόμο για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας από το Κογκρέσο, έχει ήδη ακυρωθεί στην πράξη από τον Ερντογάν. Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση αμελεί τόσο απροκάλυπτα τον ρόλο της, που επέτρεψε στην Τουρκία να της απαγορεύσει ακόμη και τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στις Κυκλάδες.

«Κατά καιρούς γινόμαστε μάρτυρες των προσπαθειών λαϊκιστών στην Ελλάδα να δυναμιτίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών με τέτοιους λόγους» άρχισε το λογύδριο της… κατσάδας ο Ερντογάν, με μια φράση που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από λογογράφο της σχολής Μητσοτάκη. Οσοι τολμούν ακόμη να αναγνωρίζουν την αντικειμενική ιστορική αλήθεια πρέπει να ακυρωθούν ως «λαϊκιστές». Στη γραμμή Ερντογάν έχουν στοιχηθεί και τα μητσοτακικά ΜΜΕ.

Κάτω από την ψευδεπίγραφη «καλή γειτονία» ο Ερντογάν απολαμβάνει, ελέω Μητσοτάκη, την αποδυνάμωση της Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας, την εγκατάλειψη των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας υπέρ της γιγάντωσης μιας τουρκικής επιρροής, την προνομιακή μεταχείριση της Αγκυρας από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., την παράνομη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που απειλούνται και τις περίεργες μπίζνες για τουρκικούς ομίλους.

Αλλά ο Ερντογάν, όπως όλοι οι θρασύδειλοι, απαιτεί από τον Ελληνα πρωθυπουργό όχι μόνο να εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Θέλει και να σπάει πλάκα μαζί του. «Οπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, η Τουρκία διεξήγαγε την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση για την ειρήνη για να θέσει ένα ξεκάθαρο και αιχμηρό τέλος στη γενοκτονία που άρχισε από την ελληνοκυπριακή πλευρά» είπε ο «σουλτάνος».

Μέχρι τουλάχιστον χθες το απόγευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν είχε αντιδράσει ούτε καν με μια δημοσιοϋπαλληλική ανακοίνωση για τη «γενοκτονία» που αποδόθηκε στον ελληνοκυπριακό λαό από τους σφαγείς του.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 σε εργατική συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Ο πατέρας του υπηρετούσε στην τουρκική ακτοφυλακή. Στο βιογραφικό του εμφανίζει ότι σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, αν και υπάρχει αμφισβήτηση για το κατά πόσο πήρε πτυχίο.

Είναι ιδρυτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ από το 1994-98 υπήρξε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Από το 2003-14 ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας και από το 2014 είναι πρόεδρος της χώρας. Επί των ημερών του η Τουρκία ασκεί επιθετική νεοοθωμανική εξωτερική πολιτική κι έχει οπισθοδρομήσει σε ζητήματα δημοκρατίας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και διαφθοράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. … είναι πολλά τα λεφτά, “Άρη”, που έχουν μοιραστεί, σε μπατριωτες, αριστερούς , κέντρο αριστερούς, δεξιούς , κέντρο δεξιούς και λοιπές “δημοκρατικές” δυνάμεις, ώστε να μας ξεπουλανε, Πατρίδα και λαό, σε Τούρκους , Σκοπιανούς, Αλβανούς κλπ “φίλους και”συμμάχους “….

  2. Συγνώμη ο Τσίπρας δεν κυβερνά; γιατί κατηγορείτε το κιργιάκο; αυτός κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα επι του πεζοδρομίου μαζί με τους μπατριώτες περικεφαλαιούχους Πρεσπομάχους!
    Εδώ πληρώνονται όλα! Αλλά εδώ αφορά τη Χώρα και όλους μας…..Φοβάμαι αυτα που θα γίνουν για μένα …χωρίς εμένα που λέει κι ο στιχουργός!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This