Ήχησε το 112 για πυρκαγιά στη Ρόδο – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Ωρωπό

Must Read

Νέα μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σήμερα, Δευτέρα 22/7, αυτή τη φορά για πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Βρυσιά στη Ρόδο, για την αντιμετώπιση της οποίας πέρα από τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, σηκώθηκαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα («παραμείνετε σε ετοιμότητα») μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, καθώς η φωτιά φέρεται να ξέσπασε μέσα στον οικιστικό ιστό.

Σύμφωνα δε με τον τοπικό ιστότοπο rodiaki.gr, η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στα χωριά Τσαΐρι και Καλυθιές. Επιτόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Νεότερες πληροφορίες από τον συγκεκριμένο ιστότοπο αναφέρουν πως η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση πυροσβεστικής και εθελοντών.

Στο μεταξύ, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, πλέον, η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 14:40 σε αγροτοδασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού. Η φωτιά, ευτυχώς, κατευθυνόταν αντίθετα από τον οικισμό, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 73 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, έχει αναγεννηθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη.

*πηγή φωτό: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This