Θεσσαλονίκη: 42χρονη κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι πήγε να την πνίξει – Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τα πάντα!

Πρώην στρατιωτικός χαστούκισε και έβρισε χυδαία τη σύζυγό του στις διακοπές τους

Must Read

Στα δικαστήρια «έσυρε» τον -επί μια 20ετία- σύζυγό της μια 42χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας τον ότι όχι μόνο την έδειρε, αλλά και πως προσπάθησε να την πνίξει.

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που οδήγησε τον κατηγορούμενο στο Αυτόφωρο συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν, σύμφωνα με την κατάθεση της καταγγέλλουσας, ο σύζυγος τής παραπονέθηκε ότι δεν του δίνει σημασία και επιδεικνύει αδιάφορη συμπεριφορά απέναντι του. «Του είπα πως δεν θέλω να μιλήσουμε και εφόσον επέμεινε ανέφερα κάποια πράγματα που με ενοχλούν, τα οποία και αρνήθηκε. Τότε σηκώθηκε όρθιος, ήρθε και φώναζε στο πρόσωπό μου και με χτύπησε με σφαλιάρα […] Με πήρε από το λαιμό και με έριξε κάτω. Συνέχισε να φωνάζει και να κάνει παράπονα, με έπιασε από το λαιμό και προσπάθησε να με πνίξει. Με πίεζε το κεφάλι στο πάτωμα με τα χέρια και το σώμα του, με έσφιγγε από τον λαιμό», ανέφερε αρχικά η γυναίκα.

Παρόντα στο συμβάν ήταν και τα δύο μικρότερα (ανήλικα) παιδιά τους, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια. Κατέθεσε δε, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα περιστατικά απειλών και βίας είναι επαναλαμβανόμενα. «Με απείλησε πολλές φορές ότι θα μου κόψει το λαιμό. Έκανε και τον ήχο με το στόμα του. Μου λέει συχνά ότι θα με σκοτώσει», κατήγγειλε, ενώ περιέγραψε, χαρακτηριστικό, περιστατικό που συνέβη πριν από ενάμισι μήνα, όταν κινούμενος με το αυτοκίνητό του στην Περιφερειακή Οδό ανέπτυξε ταχύτητα 150 χιλιομέτρων/ώρα με την ίδια μέσα στο όχημα. «Έλεγε “δεν ήθελες να πεθάνεις; Τώρα θα δεις!“. Με χτυπούσε μέχρι να φτάσουμε στα Διαβατά, καθώς οδηγούσε. Σταμάτησε όταν με χτύπησε στο μάτι και το κατάλαβε».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε τις πράξεις του, ομολογώντας ότι είναι βίαιος, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τού επιβάλει τη… μεγαλύτερη των ποινών και να τον στείλει στη φυλακή. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών, την εκτέλεση της οποίας, όμως, ανέστειλε ενόψει της έφεσης, υπό τους όρους να εγκαταλείψει την κοινή τους οικογενειακή στέγη όπου ζουν με τα πέντε παιδιά τους και να μην προσεγγίζει την καταγγέλλουσα σε απόσταση 50 μέτρων.

Κάλεσαν το «100»

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, όμως, εκτυλίχθηκε χθες Κυριακή και στη Λαμία, με θύτη έναν πρώην στρατιωτικό, ο οποίος βρέθηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενος ότι χτύπησε και έβρισε τη σύζυγό του, κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Όπως περιέγραψε το θύμα της επίθεσης ενώπιον Δικαστή και Εισαγγελέα, τής έδωσε δύο χαστούκια και την έβρισε χυδαιότατα, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως εκείνη ήταν που τού μίλησε άσχημα.

Μάλιστα, ο ίδιος, όπως είπε, ήταν που κάλεσε το «100», για να πάει να επιβάλλει τη τάξη! Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εκδοχή του γιού τους, ο οποίος ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που κάλεσε το «100», ζητώντας να βοηθήσουν τη μητέρα του που κινδύνευε από τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This