Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε ανυπεράσπιστους πολίτες – Έκαναν «φτερά» σχεδόν 20.000 ευρώ

Must Read

Στα ίχνη σπείρας που έβαζε στο στόχαστρό της ανυπεράσπιστους πολίτες και τους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά με πλαστρογραφία και απάτες, έφτασαν οι άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένη έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν έναν 45χρονος και τρεις 24χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη με υπολογιστή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα τετελεσμένη και σε απόπειρα και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, ο 45χρονος αποκτούσε πρόσβαση σε ηλεκτρονικές τραπεζικές εφαρμογές των θυμάτων και στη συνέχεια, με τα στοιχεία ταυτότητας και τον αριθμό κλήσης των κινητών τους, έβγαζε με τη βοήθεια των συνεργών του πλαστές ταυτότητες. Στη συνέχεια, πήγαινε σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπου ενεργοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις με τα στοιχεία των θυμάτων και κατόπιν πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των παθόντων σε λογαριασμό στον οποίο είχε πρόσβαση η 24χρονη συνεργός τους.

Με τον τρόπο αυτό, από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2023, κατάφεραν να αποσπάσουν από τέσσερις πολίτες το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.594 ευρώ.

«Πλούσιο» παρελθόν

Παράλληλα, προέκυψε από την έρευνα πως σε βάρος του 45χρονου και ενός εκ των 24χρονων έχει σχηματισθεί, στο παρελθόν, δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για αντίστοιχη εγκληματική δραστηριότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε τώρα για τις απάτες αναμένεται να υποβληθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This