Εμετικό παραλήρημα Μπαχτσελί κατά Δένδια και Βανδή και αισχρότητες για την Κύπρο

Must Read

«Οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας πρέπει να θεωρηθούν ως αγένεια, δειλία και καθαρή αλαζονεία», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο αλλοπαρμένος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Πρόεδρος του εθνικιστικού MHP και κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου, επιτέθηκε σφοδρά στον Νίκο Δένδια, αλλά και στη Δέσποινα Βανδή (για την απόφασή της να μην τραγουδήσει στο Τσεσμέ με φόντο τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ), ενώ επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές μπαρούφες για την Κύπρο χαρακτηρίζοντας την εισβολή ως «ειρηνευτική επιχείρηση» και κάνοντας λόγο για «οθωμανικό χαστούκι»!

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο Μπαχτσελί εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στον Νίκο Δένδια (σ.σ. αναφορικά με τις δηλώσεις του για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο), ενώ έκανε και αναφορά στη Δέσποινα Βανδή. Είπε μεταξύ άλλων:

«Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας θα πρέπει να αξιολογηθούν ως αγένεια, δειλία και καθαρή αλαζονεία. Το να αποκαλεί κανείς τους εορτασμούς της 50ης επετείου (τη φιέστα των Τούρκων στα κατεχόμενα) φεστιβάλ ντροπής είναι αυταπάτη ενός υποκριτή και λάθος υπολογισμός ενός ξεδιάντροπου ανθρώπου …  Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας κατά των Τουρκοκυπρίων, έκανε τα μέλη της ΕΟΚΑ να πληρώσουν το τίμημα, εμπόδισε την Κύπρο να γίνει ελληνικό νησί, εξασφάλισε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και άνοιξε την πόρτα σε μια 50χρονη περίοδο ειρήνης και σταθερότητα … Οι εχθροί της Τουρκίας είναι ανήσυχοι και έχασαν τον ύπνο τους … Η ασέβεια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς την τουρκική σημαία και την αφίσα του Ατατούρκ και η de facto κατάσταση που δημιουργήθηκε σε ορισμένα νησιά υπό την κυριαρχία μας είναι ένα άλλο παράδειγμα πρωτόγονης και επεμβατικής ανηθικότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας».

Οχετός για την Κύπρο

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ο Τούρκος εθνικιστής στον οχετό του επανέλαβε το τουρκικό αφήγημα των δύο κρατών και… απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, επαναλαμβάνοντας την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό:

«Είναι ο θεμέλιος λίθος της περιοχής και του παγκόσμιου συστήματος με την πολιτική, στρατηγική, πολιτιστική, οικονομική και γεωπολιτική κληρονομιά και το κεκτημένο του. Η παρενόχληση που αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν εκείνοι που φοβούνται την ειρήνη στην Κύπρο. Το χρόνιο Κυπριακό πρόβλημα είναι έργο όσων φοβούνται τη λύση. Κάθε φορά, η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που δεν δεχόταν λύση … Υπάρχουν δύο λαοί με ίσα δικαιώματα στην Κύπρο. Υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο. Το ισότιμο καθεστώς και η κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων πρέπει να επιβεβαιωθεί και να καταγραφεί. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να τερματίσει αμέσως την παράνομη και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απομόνωση, στην οποία είναι καταδικασμένος ο τουρκοκυπριακός λαός.

Το τουρκοκυπριακό κράτος πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί. Πέρα από αυτό, κάθε πρόταση, κάθε ευχή προορίζεται να αποτύχει. Ελπίζω ότι το τουρκοκυπριακό κράτος, χτισμένο στην ειρήνη και την ελευθερία, θα αναγνωριστεί παγκοσμίως όταν έρθει η μέρα και η ώρα και θα επιβεβαιωθεί ως ισότιμο και ανεξάρτητο μέλος της διεθνούς κοινότητας. Δεν μένει πια άλλη εναλλακτική … Η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου …  Δεν πρέπει να νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει τις επιθέσεις εναντίον των μωρών, των γυναικών και των συμπατριωτών μας. Η στρατιωτική απόβαση βασίστηκε στην ελευθερία, τη ζωή και την ασφάλεια της περιουσίας των Τουρκοκυπρίων. Οι Τούρκοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συμμορίες της ΕΟΚΑ και έδωσαν ζωή στους συμπατριώτες τους. Τους ρίξαμε ένα οθωμανικό χαστούκι».

Αναφορά (χλιαρή…) έκανε ο Μπαχτσελί και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Κύπρο και κατόπιν συνέχισε το εθνικιστικό παραλήρημά του:

«Το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κύπρο, μίλησε για λύση στην οποία δεν θα υπάρχει τουρκικός στρατός ή η Τουρκία ως εγγυητής, είναι το συγκεκριμένο ισοδύναμο της αυταπάτης ομαλοποίησης που επιδιώκει και επιθυμεί το CHP (σ.σ. η τουρκική αντιπολίτευση) στην Κύπρο.

Στις 20 Ιουλίου 1974 τα δάκρυα των Τουρκοκυπρίων σκουπίστηκαν. Στις 20 Ιουλίου 1974 σίγησαν οι θρήνοι των Τουρκοκυπρίων. Τα αιώνια ίχνη της τιμής της ανεξαρτησίας στον Πενταδάκτυλο έχουν χαραχθεί με το αίμα των μαρτύρων και η αιώνια ύπαρξη της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο έχει γραφτεί με πολλές ηρωικές πράξεις. Οι στρατιώτες μας και οι Μουτζαχεντίν μας, ένωσαν τα χέρια και αντιστάθηκαν γενναία στην καταπίεση, τα βάσανα, τα βασανιστήρια, τις επιθέσεις και τις δολοφονίες. Ενώ οι Τουρκοκύπριοι κέρδισαν την ελευθερία τους από τη μια πλευρά, το τουρκικό έθνος από την άλλη, έδειξε τη σταθερή του στάση και πλευρά σχετικά με την ειρήνη στο νησί».

«Ό,τι έγινε στην Κρήτη προβλέπεται να γίνει και στην Κύπρο»

«Το επίκεντρο όλης της προσοχής είναι η Κύπρος. Η Κύπρος είναι εδώ και καιρό το κέντρο βάρους ανοιχτών ή μυστικών αναμετρήσεων και συνεχιζόμενων και σκληρών αγώνων μεταξύ πολιτισμών και εθνών. Οι προκλήσεις, οι παρενοχλήσεις και οι παγίδες των σκοτεινών κύκλων που αγνοούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα ιστορικά λείψανα των Τουρκοκυπρίων, τα αγνοούν και περιμένουν ακόμη και την ευκαιρία να τους καταστρέψουν δεν έχουν τελειώσει ποτέ. Δεν είναι μάταια ότι η μη λύση επιβάλλεται ως λύση εδώ και δεκαετίες και έχουν καταστραφεί τα καθιερωμένα τραπέζια διαπραγμάτευσης και το μέσο του εύλογου συμβιβασμού. Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται την εγκαθίδρυση κλίματος ειρήνης, ηρεμίας και ευημερίας στην Κύπρο και τα παιχνίδια τους γίνονται χωρίς διακοπή. Είναι πέρα ​​από κάθε εξήγηση πώς κάνουν λάθος όσοι δυσανασχετούν με τον στόχο των Τουρκοκυπρίων να ζήσουν ανεξάρτητα με την αξιοπρέπειά τους, την εθνική τους ταυτότητα, ακόμη και τα δικαιώματα ύπαρξής τους.

Ό,τι έγινε στην Κρήτη προβλέπεται να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο. Εάν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει πριν από 50 χρόνια, οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες τραγωδίες, βάσανα και ανθρωπιστικές καταστροφές όπως είχαν βιώσει στο Χοτζάλι, το Κιρκούκ, το Ανατολικό Τουρκεστάν και τη Γάζα …»

«Τα όνειρα όσων ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί θάφτηκαν στη Μεσόγειο»

«Δεν πρέπει να νομίζουν ότι ξεχάσαμε τις αιματηρές επιθέσεις εναντίον μωρών, παιδιών, γυναικών, αθώων και καταπιεσμένων συμπατριωτών μας. Πριν από 50 χρόνια, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί και θεατές στις κραυγές που υψώνονταν από το νησί και στις θρηνητικές εκκλήσεις αδελφού προς αδελφό. Στην πραγματικότητα, η Δημοκρατία της Τουρκίας, με βάση τα δικαιώματα των εγγυητών που απορρέουν από τις Συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, έστειλε την «Ayşe» (σ.σ. τουρκική κωδική ονομασία) σε διακοπές και τις ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Κύπρο το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974.

Αυτή η στρατιωτική απόβαση βασίστηκε στον στόχο της διασφάλισης της ελευθερίας, της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας, της δημόσιας τάξης και των φιλοδοξιών της ειρήνης των Τουρκοκυπρίων. Από εκείνες τις μέρες μέχρι σήμερα είναι εμφανείς οι δράστες εχθρικής μεταχείρισης και απάνθρωπων πράξεων.

Κατά των συμμοριών της ΕΟΑΚΑ που κατέστρεφαν, πυροβολούσαν και σκότωναν, οι Τούρκοι, των οποίων η πορεία παρακολουθήθηκε, ήρθαν και έδωσαν ζωή στους συμπατριώτες τους.

Το πίσω μέρος του μετώπου της εχθρότητας ήταν σπασμένο και το οθωμανικό χαστούκι ήταν στα πρόσωπά τους. Τα όνειρα όσων ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί θάφτηκαν στη Μεσόγειο. Ενώ οι λεγόμενες πολιτισμένες χώρες παρέμειναν αδιάφορες στις βάναυσες δολοφονίες και την καταπίεση που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, και μάλιστα κρυφά τις ενθάρρυναν, ​​η Τουρκία δεν υποκλίθηκε στην αδικία και οι συμπατριώτες μας δεν έμειναν αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι».

«Η Κύπρος είναι Τουρκική, είναι η πατρίδα των Τούρκων και έτσι θα παραμένει πάντα»

«… Υποστηρίζουμε επίσης πλήρως το όραμα της λύσης δύο κρατών. Μια συνεννόηση που αποφεύγει τη διαπραγμάτευση των συμφερόντων και της ύπαρξης των δύο λαών στο νησί, καθώς και των ίσων δικαιωμάτων κυριαρχίας τους, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπηρετεί την ειρήνη. Η ειρήνη της Κύπρου σημαίνει ειρήνη της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτό το ειρηνικό περιβάλλον, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη δίκαιη και νομοθετική κατανομή των πιθανών υπόγειων πόρων της Μεσογείου. Η ευημερία της Κύπρου σημαίνει άνοδο και ανάκαμψη της περιοχής.

Η Κύπρος είναι Τουρκική, είναι η πατρίδα των Τούρκων και έτσι θα παραμένει πάντα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μπαχτσελί παρότι έχουμε πολλούς γραικυλους και προδότες στην Ελλάδα τα ψωμιά σας είναι λίγα. Γαβγίσε όσο θέλεις, το τέλος σας είναι προδιαγεγραμμένο και σύντομα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This