Συμπερίληψη, ισότητα και Θεοσχωρέστον

Οι θείτσες στη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, που τα θαλάσσωσαν, προκάλεσαν συζητήσεις για το ζήτημα των πολιτικά ορθών προσλήψεων

Must Read

Οι προσλήψεις και στην κρατική μηχανή πολλών δυτικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία, δεν είναι εντελώς αξιοκρατικές. Είναι σε μεγάλο βαθμό ιδεολογικά τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται στελέχη υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Το αίτιο είναι το δόγμα «Diversity, Equality, Inclusion». Ως αρκτικόλεξο είναι DEI. Στα λατινικά η λέξη dei είναι η γενική πτώση του ουσιαστικό deus (θεός). Επειδή αυτοί που επιλέγουν τα αρκτικόλεξα λατρεύουν τη σημειολογία, δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση αυτή η… θεϊκή επιλογή του DEI.

  • Από τον
    Παναγιώτη Λιάκο

Στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Διαφορετικότητα, Ισότητα, Συμπερίληψη». Κοντολογίς, δεν εξετάζεται η ικανότητα κάποιας ή κάποιου για μια δουλειά, αλλά το φύλο, οι ιδιαιτερότητές του, το χρώμα του και άλλες παλαβομάρες. Γι’ αυτό η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, που μεριμνά για τη φύλαξη πρώην, νυν και υποψήφιων προέδρων, έχει γεμίσει με «πολιτικά ορθές» επιλογές, που μπορούν άνετα να στείλουν με την αχρηστία τους έναν πρόεδρο στα θυμαράκια… Και αυτό επειδή όσοι συμβολίζουν την πολιτική ορθότητα προηγούνται των αξίων, ακόμα και αν δεν κάνουν τη δουλειά. Η λεσβία προηγείται της ετεροφυλόφιλης. Η υπέρβαρη προηγείται της λεπτής, καλογυμνασμένης και ούτω καθεξής.

Το είδαμε και το ξαναείδαμε το σκηνικό με τις τσουπωτές θείτσες, που γίνανε διεθνώς ρεζίλι υποδυόμενες τις πρακτόρισσες και ακόμα δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

Πάντως, η κορυφαία ακατάλληλη πρόσληψη στη μυστική τπηρεσία είναι η αρχηγός της (βλ. φωτό). Ονομάζεται Κίμπερλι Τσιτλ (ο Ιλον Μασκ της έβγαλε το παρατσούκλι Cheetos, τα γνωστά πατατάκια). Σε συνεντεύξεις που έδωσε η Τσιτλ δεν έπαψε ούτε στιγμή να υπερασπίζεται τις προσλήψεις με βάση το τρίπτυχο «Διαφορετικότητα, Ισότητα, Συμπερίληψη», παρά το φιάσκο (ή το στήσιμο, σύμφωνα με πολλούς) της 13ης Ιουλίου.

Κορυφαία στιγμή της Τσιτλ μετά τα γεγονότα είναι η δικαιολογία που χρησιμοποίησε για την… παράλειψη να βάλει πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας στην ταράτσα του κτιρίου από το οποίο πυροβόλησε ο παραλίγο δολοφόνος του Τραμπ. Ηταν, λέει, επικλινής η ταράτσα του κτιρίου και ο πράκτορας θα κινδύνευε. Την κοτσάνα την πέταξε στο κανάλι ABC και την παραθέτουμε αυτολεξεί. «Ειδικά αυτό το κτίριο έχει μια κεκλιμένη οροφή στο υψηλότερο σημείο του. Και έτσι, ξέρετε, υπάρχει ένας παράγοντας ασφάλειας που θα λαμβανόταν υπόψη, ότι δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποιον σε μια επικλινή στέγη».

Συμπερίληψη, ισότητα και Θεοσχωρέστον…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This