Το έγκλημα Μητσοτάκη που οδήγησε στην πολιορκία της Κάσου

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η αποπομπή Παυλόπουλου όταν έδωσε τη λύση για την κατάργηση του

Must Read

Εδώ και τέσσερα χρόνια, το newsbreak.gr τονίζει την εγκληματική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας, με πρώτο δείγμα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ένα ανοσιούργημα εις βάρος της ελληνικής κυριαρχίας αλλά και του διεθνούς δικαίου το οποίο θεωρείτο αδιανόητο ακόμα και ως ιδέα, καθώς μια τέτοια παράνομη ενέργεια θα γινόταν όπλο στα χέρια της Ελλάδας για να επιτύχει δρακόντειες κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα.

Και όμως, σήμερα αποδεικνύεται ότι ο Ερντογάν γνώριζε ότι ο Μητσοτάκης θα του επέτρεπε να πραγματοποιήσει αυτόν τον «Αττίλα» εις βάρος της Ελλάδας! Καμιά άλλη λογική εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί.

Ειδικά εάν θυμηθούμε τι συνέβη τις πρώτες εβδομάδες της συμφωνίας Ερντογάν με την παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ήταν τότε ακριβώς που ο Προκόπης Παυλόπουλος ετοίμασε άμεσα το προεδρικό διάταγμα για την άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, ώστε να ακυρωθεί άμεσα αυτό το τουρκικό εγχείρημα. Παράλληλα, ο τέως Πρόεδρος συνέταξε και την νομική αντιμετώπιση αυτής της τουρκικής πρόκλησης, την οποία υιοθέτησε πλήρως η Ευρωπαΐκή Ένωση τον Δεκέμβριο του 2019.

Ήταν τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο με την πειθήνια Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έκτοτε, η ΕΕ δεν αναφέρθηκε ποτέ στο παράνομο μνημόνιο. Και το χειρότερο; Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση Παυλοπούλου από την Ηρώδου του Αττικού, αυτό το κατάπτυστο ανοσιούργημα, αναρτήθηκε κανονικά στον ΟΗΕ!

Ακολούθησαν οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων ακόμα και στα χωρικά ύδατα της Σητείας, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραμείνει απλός θεατής.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, 200 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Κάσου, να βλέπουμε τουρκικά πολεμικά πλοία να πολιορκούν το μαρτυρικό νησί, και την Τουρκία να επικαλείται το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για να δικαιολογήσει τις έκνομες ενέργειες της, που συνιστούν φυσικά εισβολή σε περιοχή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Όλες λοιπόν οι φαινομενικά «ανεξήγητες» ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την κατάπτυστη δήλωση Γεραπετρίτη για τα 6 μίλια εθνικής κυριαρχίας όταν το διεθνές δίκαιο προβλέπει 12, έως την άρνηση Μητσοτάκη να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διάσκεψη για την Λιβύη παρότι η Ελλάδα είχε το κύριο έννομο συμφέρον για την επιστροφή της νομιμότητας στην γειτονική χώρα, έχουν δύο πιθανές εξηγήσεις: Είτε ο Μητσοτάκης δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του και ως άλλος Μπάιντεν, εκτελεί εντολές σκοτεινών συμφερόντων, είτε ο ίδιος ενσαρκώνει τα σκοτεινά συμφέροντα που επιβουλεύονται την εθνική μας ακεραιότητα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το έγκλημα της Νέας Δημοκρατίας, θέλετε να πείτε.

    Που δεν θα γινόταν αν ο κος Σαλμάς, ο κος Καραμανλής, ο κος Κακλαμάνης, ο κος Σαμαράς και όλοι οι τάχα αντιφρονούντες είχαν ρίξει την κυβέρνηση. Χρόνια τώρα. Διότι αυτά εξυφαίνονται χρόνια τώρα.

    Άρα σύσσωμη η ΝΔ εγκληματεί κατά του έθνους.
    Διαλέχτε πλευρά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This