Με απεργία και προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο ΠΙΣ στην «επαίσχυντη» διάταξη Άδωνι για τους ιδιώτες γιατρούς

Τα κενά που προέκυψαν στα δημόσια νοσοκομεία δεν ήρθαν αιφνιδιαστικά, αλλά εξαιτίας της απαξίωσης του ΕΣΥ από τους κυβερνώντες, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Must Read

Στο στόχαστρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 23/7, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για την «επαίσχυντη», όπως τη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος, διάταξη που αφορά στους ιδιώτες γιατρούς και στις ποινές που τους περιμένουν, στην περίπτωση που δεν δεχτούν να εργαστούν «εθελοντικά» (και) για το ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν τα κενά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, ο ΠΙΣ, ο οποίος εκπροσωπεί τους γιατρούς όλης της χώρας, καταφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργείου Υγείας, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» και για «αυταρχικά καθεστώτα» και καλεί σε άτυπη απεργία όλο τον ιατρικό κόσμο, με αφορμή την επίμαχη διάταξη. Όπως σημειώνει, εξάλλου, στη σχετική ανακοίνωσή του, τα κενά που προέκυψαν στα δημόσια νοσοκομεία δεν ήρθαν αιφνιδιαστικά, αλλά εξαιτίας της απαξίωσης του ΕΣΥ και της ασυνέπειας του ίδιου του Υπουργείου Υγείας «να θεσμοθετήσει τα κίνητρα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές που είναι νομοθετημένα από έτους».




Όπως σημειώνει ο ΠΙΣ, είναι προφανές πως το Υπουργείο Υγείας, με την επονείδιστη ρύθμιση που εισάγει προς ψήφιση, «αποπειράται να συγκαλύψει τη δική του ανικανότητα, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσιδιάζουν μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα. Αδιανόητα και προσβλητικά είναι όσα ακούστηκαν από τον υπουργό Υγείας περί δήθεν οφειλής των γιατρών έναντι του κράτους, όταν είναι γνωστή η αυτοθυσία την οποία επέδειξε η ιατρική κοινότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την οποία το υπουργείο ανταποδίδει τώρα με τρόπο περιφρονητικό στο ιατρικό λειτούργημα».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει πως θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα, εντός και εκτός της χώρας, προκειμένου να ακυρώσει τις επαίσχυντες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Καλεί δε τους ιατρούς βουλευτές να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονται, αποδεχόμενοι να υπερψηφίσουν διατάξεις που ισοπεδώνουν το ιατρικό λειτούργημα και δημιουργούν προηγούμενο επίταξης κάθε άλλου επαγγελματικού κλάδου που δεν αποδέχεται την επιβολή εξοντωτικών μέτρων.

Παράλληλα, καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους να συνεδριάσουν και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου οι γιατροί όλης της χώρας να μην προβαίνουν σε συνταγογράφηση και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών από αυτήν την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία, 14 είναι τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως σε δημοφιλή νησιά, τα οποία και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στελέχωσης, ενώ τα επιπλέον οικονομικά κίνητρα αναμένεται να υλοποιηθούν από το Υπουργείο Υγείας από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΤΑ F 35 ΣΟΥ!!!!! ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΑΜΕΓΙΣΤΕ ΥΠΟΛΕΊΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΈΦΕΡΕ ΤΌΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΉ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕΓΆΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΝΤ/ΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΗΣ LOCKHEED MARTIN!!!!!!!!! ΜΕΓΆΛΕ ΜΟΥΗΡΩΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ

  2. όταν συνεργάζονταν με το καθεστώς για την αναγκαστική επιβολή και τις υποχρεωτικότητες νόμιζαν ότι το κακό δεν θα χτύπαγε την πόρτα τους. Ότι το κυνηγητό θα αφορούσε μόνο άλλους. Έτσι έγινε με διάφορες “ομάδες” που τάχθηκαν με τον αυταρχισμό. όλοι κυνηγήθηκαν σταδιακά και με τη σειρά κι ένιωσαν στο πετσί τους την επιβολή και το κυνήγι. Ηθοποιοί, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ, Δεν τους λυπάμαι … Αποκαλούσαν ψεκασμένους, τρομοκρατούσαν και παπαγάλιζαν το παραμύθι. Συνέβαλαν με την στάση τους στη γιγάντωση του τέρατος. Τώρα το τέρας κυνηγάει αυτούς. έτσι είναι αυτά….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This