«Λευκός καπνός» από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Must Read

*Από τη Μαρία Δεναξά

Δύο εβδομάδες αφότου η Αριστερά κέρδισε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τα τέσσερα κόμματα που απαρτίζουν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (σοσιαλιστές, οικολόγοι, ΚΚΓ και Ανυπότακτη Γαλλία) συμφώνησαν τελικά να προτείνουν την οικονομολόγο Λουσί Καστέτς, εκπρόσωπο Τύπου και συνιδρύτρια της συλλογικότητας «Οι δημόσιες υπηρεσίες μας» (Nos Services Publics), για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η Καστέτς έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ευρύ κοινό, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «C ce soir», προκαλώντας θετικές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το σκάνδαλο με τις εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Στάνισλας Γκερίνι.

Απόφοιτη του διάσημου Πανεπιστημίου Sciences Po και του London School of Economics, πρώην φοιτήτρια της ENA (Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), βρήκε την πρώτη της δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών πριν ενταχθεί στην Tracfin, τη μονάδα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά τις αποτυχίες της Ουγκέτ Μπελό και της Λοράνς Τουμπιανά, η Λουσί Καστέτς θα μπορούσε να ενώσει την αριστερά για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This