ΕΝΔΙΣΥ: Νέα επιστολή στον Μητσοτάκη για τις συντάξεις χηρείας

Must Read

Νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την επικείμενη περικοπή στις συντάξεις χηρείας απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Η οργάνωση ζητεί να μην εφαρμοστεί (με καθυστέρηση 4 ετών) η ψηφισμένη περικοπή στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, καθώς αυτό θα σημάνει αφενός μεν σημαντική μείωση των συντάξεων χηρείας, αφετέρου δε την επιβολή επιστροφής αναδρομικών χιλιάδων ευρώ σε μία κοινωνική ομάδα που μαστίζεται από την παρατεταμένη ακρίβεια.

Το ΕΝΔΙΣΥ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να το επανεξετάσει και να μην προχωρήσει στην εφαρμογή παλαιότερων διατάξεων. Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν χιλιάδες συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα να υποστούν δραματικές περικοπές στη σύνταξη χηρείας που λαμβάνουν.

Απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οργάνωση σημειώνει: «Σύμφωνα με νομοθεσία που η δική σας κυβέρνηση θεσμοθέτησε, από το 2020 ισχύει ότι μετά την πάροδο μιας τριετίας η σύνταξη χηρείας από το 70% της αρχικής σύνταξης που καταβάλλεται έως τότε να μειώνεται κατά το ήμισυ. Πρόκειται για πολύ άδικη ρύθμιση, που ήδη εφαρμόζεται σε δικαιούχους, οι οποίοι προέρχονται από τον δημόσιο τομέα. Τώρα, το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να επεκτείνει την εν λόγω διάταξη και σε δικαιούχους από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Πόσο μάλλον που υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθούν ποσά από αυτούς τους συνταξιούχους, να επιστραφούν στον e-ΕΦΚΑ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Το ΕΝΔΙΣΥ προτείνει να ψηφιστεί νέα διάταξη νόμου, με την οποία θα δίνεται στον χήρο ή στην χήρα το ποσό του 70% της σύνταξης του θανόντος έως το τέλος της ζωής του. Επίσης, για όσους έχουν περικοπεί ήδη οι συντάξεις χηρείας, να επανέλθουν και αυτές στο όριο του 70%.

«Διαφωνούμε με όποια άλλη μείωση στις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος τη στιγμή που για μια ολόκληρη ζωή έχουν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές από τον θανόντα. Θεωρείται ιεροσυλία. Το δημοσιονομικό κόστος διατήρησης των συντάξεων χηρείας στο 70% είναι ελάχιστο» καταλήγει το ΕΝΔΙΣΥ.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This