Φορολογικές δηλώσεις: Τελειώνει η «κλεψύδρα» για την υποβολή τους – Θα δοθεί παράταση;

Must Read

Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους και πλήθος προβλημάτων παραμένουν σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, με την προθεσμία να λήγει σε λίγες ώρες και τους φοροτεχνικούς και λογιστές να ζητούν παράταση.




 

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Αστέριος Νάκας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, εκκρεμούν 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις, 500.000 εκ των οποίων είναι επιχειρήσεων. «Όπως καταλαβαίνετε, τα νούμερα δεν βγαίνουν και οι υπαίτιοι για όλο αυτό δεν είναι οι φοροτεχνικοί», σημείωσε ο κ. Νάκας.




 

«Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που έχουμε θεσμοθετημένη την ημερομηνία λήξης των φορολογικών δηλώσεων και όχι την ημερομηνία έναρξης», τόνισε ακόμα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΕ.

«Άνοιξε το σύστημα 26/4 με σωρεία προβλημάτων. Ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ τις 1.300.000 προσυμπληρωμένες δηλώσεις, εκ των οποίων τελικά οι 900.000 περίπου υποβλήθηκαν από λογιστές φοροτεχνικούς που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ», είπε επίσης ο κ. Νάκας. «Να ανοίξει το σύστημα, αλλά να ανοίξει σωστά», τόνισε.




 

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This