Ξεκίνησε στην Αττική ο εμβολιασμός για την ευλογιά των πιθήκων: Αυτές οι ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν

Δύο τα εμβολιαστικά κέντρα

Must Read

Την ανακοίνωση της έναρξης του εμβολιασμού απέναντι στην ευλογιά τύπου mpox, έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, παραθέτοντας τα δύο εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας, στα οποία θα προσέρχονται οι πολίτες. Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός» και «Αττικόν», στα οποία ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς τύπου mpox, με στόχο την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ευλογιά τύπου mpox είναι μια σπάνια ιογενής λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό mpox, ο οποίος είναι γενετικά παρόμοιος με τον ιό της ευλογιάς αλλά λιγότερο μεταδοτικός και με ηπιότερα συμπτώματα. Η μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω άμεσης επαφής με δερματικές βλάβες ή σωματικά υγρά του πάσχοντος, μολυσμένα αντικείμενα, καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων μετά από παρατεταμένη στενή επαφή.

Ως εκ τούτου, το εμβόλιο Jynneos συνιστάται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως:

  • Άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες (MSM), άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες και γυναίκες καθώς και τρανς μη δυαδικά άτομα, ιδιαίτερα αν έχουν ιστορικό πολλαπλών ερωτικών συντρόφων ή έχουν νοσήσει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τους τελευταίους 3 μήνες.
  • Επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε χώρους με υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον ιό (πχ εργαστήρια, ειδικές μονάδες).
  • Άτομα που έχουν έρθει σε στενή σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού εντός 4 έως 14 ημερών μετά από την έκθεση, εφόσον δεν έχουν αναπτύξει συμπτώματα, ανεξαρτήτως φύλου.
  • Άτομα που έχουν συχνή και στενή επαφή με τις παραπάνω κατηγορίες.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί πως βαρύνουσας σημασίας καθίσταται και ο εμβολιασμός των ανοσοκατασταλμένων ατόμων που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Ραντεβού για εμβολιασμό

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν στα ακόλουθα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το:

  • Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων: «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ»
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7295310 / 210 7265159
  • Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο: «ΑΤΤΙΚΟN»
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5831656

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This