Γερμανία: Καθιστική διαμαρτυρία ακτιβιστών – Χάος στο αεροδρόμιο της Κολωνίας

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις εξετράπησαν προς Ντίσελντορφ και Ανόβερο

Must Read

Μλόκαραν όλες οι πτήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας, λόγω νέας ηχηρής κινητοποίησης περιβαλλοντικής οργάνωσης!

Πέντε μέλη ακτιβιστών της οργάνωσης Last Generation έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην πίστα του αεροδρομίου της Κολωνίας, κολλώντας τα χέρια τους στην άσφαλτο και εμποδίζοντας τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών.

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο, εξετράπησαν, κινούμενες στα κοντινά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Ανοβέρου. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση. Στόχος των ακτιβιστών είναι η επίτευξη -από την γερμανική κυβέρνηση- διεθνούς συμφωνίας που θα τερματίζει την χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα έως το 2030.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «παρόμοιες ειρηνικές, πολιτικές διαμαρτυρίες σε αεροδρόμια προγραμματίζονται για την Τετάρτη σε όλη την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική». Το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης είναι το έκτο σε κίνηση στην Γερμανία, μετά από εκείνα του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Βερολίνου, του Μονάχου και της Φρανκφούρτης.

Τον Μάιο, το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε για δύο ώρες μετά από ανάλογη διαμαρτυρία, όταν ακτιβιστές έριξαν κόλλα στην πίστα και κάθισαν πάνω της. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ η κινητοποίηση τότε, προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο, με τους υπευθύνους να αναγκάζονται να ακυρώσουν τουλάχιστον 60 πτήσεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This