Τετ α τετ Κίνας-Ουκρανίας και… ασιατική υπόσχεση για συνέχιση διαμεσολάβησης και ανθρωπιστικής βοήθειας!

«Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η διευθέτηση όλων των διαφορών»

Must Read

Μέρος διπλωματικών συμφωνιών ή μήπως παιχνίδι στρατηγικής… Όπως και να έχει οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε άρματα, διμερείς σχέσεις και συμμαχίες, με φόντο το ουκρανικό, δείχνουν την τάση ανακατατάξεων! Στην θύελλα εξάλλου αντιδράσεων της Δύσης, περι στήριξης της Ρωσίας, η Κίνα αιφνιδίασε και υποδέχθηκε για πρώτη φορά τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα! Η ασιατική πλευρά υποσχέθηκε μαλιστα ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και πως θα παρέχει έξτρα ανθρωπιστική βοήθεια, με φόντο την λήξη του πολέμου…

Τον Κουλέμπα σημειωτέον, συνάντησε στην Γκουανγκτζού ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι, ο οποίος προέβη σε θερμές δηλώσεις, που έκαναν εντύπωση και τις οποίες μεταδίδουν τα κινεζικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Η Κίνα πιστεύει ότι η επίλυση όλων των συγκρούσεων θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η διευθέτηση όλων των διαφορών θα πρέπει πάντα να επιτυγχάνεται μέσω πολιτικών διαύλων», είπε ο Ουάνγκ, που επισήμανε ότι η ουκρανική κρίση συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια και η σύγκρουση διαρκεί ακόμη, ενώ ο κίνδυνος εξάπλωσής της αυξάνεται. Σημείωσε δε ότι «η Κίνα ήταν πάντα σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης, προσφέροντας τις υπηρεσίες της για διαμεσολάβηση».

@cgtneurope Ukraine’s Foreign Minister Dmytro Kuleba is visiting China from July 23 to 26 to seek support for ending the war and expanding trade and economic cooperation, he said in a video statement. #Ukraine #China #Diplomacy #PeaceTalk ♬ original sound – CGTN Europe

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This