Μια δημοκρατία άξια εορτασμού;

Must Read

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το τραύμα που προκάλεσε στο έθνος η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι βάρβαροι επιδρομείς σε βάρος των Ελλήνων και η κατοχή μεγάλου τμήματος των εδαφών της Μεγαλονήσου δεν αφήνουν χώρο για χαρά στις καρδιές των πολιτών της χώρας μας.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η απαλλαγή από την τυραννία είναι πάντοτε ένα χαρμόσυνο γεγονός. Όμως, από όσα συνέβησαν το 1974 είναι δεσπόζουσα η θέση της αναμέτρησης με τους Τούρκους, η οποία έληξε πριν καν αρχίσει – μια και όλα εξαρχής είχαν προδοθεί.

Είναι αναμφίβολα θετικό και εθνωφελές που η Ελλάδα απηλλάγη από το καθεστώς που άνοιξε διάπλατα τις πύλες για να περάσουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Όμως η χρήση της πολιτικής εξουσίας από όσους εκλέγονται από το 1974 και εντεύθεν δεν ήταν καλή.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε, οι νέοι μετανάστευσαν, ο γηγενής πληθυσμός μειώθηκε, οι λαθρομετανάστες περνούν κατά μυριάδες τα σύνορα, η τεχνολογική ψαλίδα με την Τουρκία αυξήθηκε, οι πόλεις ασχήμυναν, το πνευματικό επίπεδο του λαού έπεσε, η γλώσσα μας απεμπλουτίστηκε με προδοτικά νομοθετήματα, η διαφθορά κοινωνικοποιήθηκε, η ανασφάλεια κυριαρχεί και η εγκληματικότητα σαρώνει την επικράτεια.

Μια δημοκρατία άξια εορτασμού είναι εκείνη που δίνει ίσες ευκαιρίες στους Έλληνες, αυξάνει τον γηγενή πληθυσμό της πατρίδας, προστατεύει τη γλώσσα και τους θεσμούς, θωρακίζει την εθνική άμυνα, τιμά την Ιστορία και τους ήρωες του έθνους, τιμωρεί παραδειγματικά τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος και της εξουσίας, εφαρμόζει υπερήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και αναπτύσσει την οικονομία. Αυτή η δημοκρατία αξίζει στον λαό μας και γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να την επιβάλουμε.

Και πρέπει να επιβάλουμε το σύστημα που μας αρμόζει, διότι δεν θα μας χαριστεί. Τα πολιτεύματα δεν είναι δωρεές. Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν κληροδοτούνται. Κάθε γενιά πρέπει με τις πράξεις, τις σκέψεις και τους αγώνες της να αποδεικνύει ότι καλώς απολαμβάνει όσα έχει.

Για να αλλάξει, όμως, το σύστημα στη χώρα μας πρέπει να αλλάξει άρδην το τοπίο στην κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This