Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος μετά τα νεκρά άλογα: «Το νερό έχει γίνει 100% θαλασσινό» – Ποιές λύσεις προτείνονται

Must Read

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Έβρος μετά τα περιστατικά με τα νεκρά άλογα, στο Δέλτα, ενώ πολλά είναι και τα ζωντανά που παρουσιάζουν εικόνα εξάντλησης και αφυδάτωσης. Οι ειδικοί εκτιμούν πως αιτία θανάτου των αλόγων είναι η έλλειψη πόσιμου νερού, εξαιτίας της χαμηλής στάθμης των υδάτων του Έβρου από τη λειψυδρία αλλά και επειδή έχει εισχωρήσει αλμυρό νερό στο ποτάμι.

«Το πρόβλημα είναι ότι το νερό έχει γίνει 100% θαλασσινό και τα άλογα αναγκάστηκαν και έπιναν θαλασσινό νερό», επεσήμανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιου Δέλτα, Νίκος Μουσουνάκης και συνέχισε:

«Αυτό συμβαίνει εδώ και περίπου 20 ημέρες, ξεκίνησε με το κλείσιμο του φράγματος από την Τουρκία που σταμάτησε οριστικά τη ροή του γλυκού νερού. Είχε σαν αποτέλεσμα τα ψάρια του γλυκού νερού να ψοφήσουν. Ήταν το πρώτο σημάδι ότι έγινε αλμυρό πλέον το νερό. Για τα ψάρια ήταν ολική καταστροφή».

«Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα ζώα που έχουν πεθάνει»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ελληνικού συλλόγου προστασίας ιπποειδών, Θανάσης Χελιώτης, υποστήριξε πως θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά ζώα από την περιοχή.

«Νομίζω τη μόνη λύση εκεί στην περιοχή πρέπει να τη δώσει το γενικό επιτελείο στρατού. Είναι μια περιοχή προστατευόμενη, δύσβατη και νομίζω είναι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν. Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα ζώα τα οποία έχουν πεθάνει. Ξεκινώντας η ιστορία από τα ψάρια, συνεχίζοντας να πίνουν νερό τα υπόλοιπα ζώα πεθαίνουν», τόνισε  κ. Χελιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τα νεκρά ζώα έχουν ληφθεί δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This