«Πυρά» Ραγκούση κατά Κασσελάκη για Attica Bank και «σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει»

Συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος υπό τον Στέφανο Κασσελάκη

Must Read

Το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο», όταν στελέχη άσκησαν κριτική για την απουσία κειμένων, για τον περιορισμένο προσυνεδριακό διάλογο και επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα είναι διαρκές ή έκτακτο το συνέδριο. Για τις νέες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης.




 

Όπως είπε στο Open, «τελείως αδικαιολόγητα δημιουργήθηκε όλη η αυτή η κατάσταση, γιατί στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα παραπάνω από το να τεθούν κάποια θέματα τα οποία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θεώρησαν απαραίτητο να εκφράσουν την άποψή τους».




 

Εξήγησε πως ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει μια γραπτή εισήγηση από τον Στέφανο Κασσελάκη για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει αναγγελθεί ένα μεγάλο Συνέδριο και δεν ξέρουμε τι αλλαγές θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει».

«Τέθηκε ως άποψη, όχι ως πρόταση ψηφοφορίας ούτε θέλει κανείς να αλλάξει απόφαση οργάνου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ειπώθηκε πως έπρεπε να είχε επιλεγεί μια άλλη ημερομηνία, στη διάρκεια μιας τοποθέτησης, λόγω των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το σκεπτικό να μην γίνει συνέδριο την ημέρα εκείνη. Αυτό το είναι το σωστό. Δεν εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συνέδριο που τελειώνει το μεσημέρι της Κυριακής όταν οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ θα επισκιάσουν αυτό το συνέδριο».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε: «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με αυτή τη γνωστή φράση ‘’όποιος δεν θέλει να μείνει, να φύγει από το κόμμα’’. Εάν αυτό ήταν μια κακή στιγμή ενός ανθρώπου θα εξηγηθεί ως τέτοια και θα πάμε παρακάτω. Εάν αυτό ήταν μια πολιτική θέση που λέει ‘’όποιος από δω και στο εξής τολμήσει να εκφράσει μια πολιτική άποψη στα όργανα και σε οτιδήποτε πάει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ’’, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό. Αυτό είναι θέμα Δημοκρατίας, ο σεβασμός στην πολιτική άποψη. Εάν υπήρχε μια ανάκληση εκείνη την στιγμή δεν θα είχαμε αποχωρήσει».

«Δεν έχουμε ειδοποιηθεί για νέα συνεδρίαση, αλλά όταν συνεδριάσουμε εκ νέου προφανώς το πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι αυτό». Σε ερώτηση εάν μπορεί να μην προσκληθεί στο νέο συνέδριο, είπε πως «δεν μπορεί να μην γίνει αυτό».

Ερωτώμενος εάν υπάρχει μια διάθεση για «εκκαθαρίσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης απάντησε πως «δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοια περιθώρια πια. Έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν καθόλου καλά, αλλάξαμε ηγεσία και αντί να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, μειώθηκαν. Χάσαμε 350.000 ψηφοφόρους. Εάν κανείς έχει τέτοιες σκέψεις, πολύ γρήγορα θα πρέπει να τις εγκαταλείψει γιατί μόνο κακό θα κάνουν».

Επωφελής η συμφωνία Attica Bank – Παγκρήτιας

Διαφώνησε με τη στάση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και τόνισε ότι πρόκειται για μια επωφελή συμφωνία και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης υπερψήφισης της πρόσφατης Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ Thrivest και ΤΧΣ.

«Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμέρος, δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει, αλλά ότι επιφυλάσσεται για την ολομέλεια. Θέλω να ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει σε καταψήφιση» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This