Χαλκιδική: Χωρίς νερό παραμένουν οι κάτοικοι της Ποτίδαιας

Το πρόβλημα της λειψυδρίας έχει επιδεινωθεί

Must Read

Το πρόβλημα λειψυδρίας συνεχίζεται και μάλιστα εντείνεται! Πανάκριβα κοστίζουν στον δήμο Νέας Προποντίδας στην Χαλκιδική οι γεωτρήσεις που χάθηκαν από τον Άγιο Μάμα, εξαιτίας υφάλμυρου νερού, που πέρασε και απέκλεισε την χρήση τους ως υδρευτικών.

Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr, στον οικισμό Πόρτες της Ν. Ποτίδαιας που σημειώθηκαν οι πρόσφατες αλλεπάλληλες διακοπές υδροδότησης, το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, όπως δεν είναι νέο για όλους τους οικισμούς ανάμεσα στα Ν. Μουδανιά και τη Ν. Ποτίδαια. Εδώ και 20 χρόνια οι κάτοικοι σπιτιών (αυθαίρετα και νόμιμα) διαμαρτύρονται για την κατάσταση με την άναρχη παροχή υδροδότησης αλλά και την ποιότητα νερού. Τα περισσότερα σπίτια των οικισμών υδροδοτούνται από ιδιωτικές γεωτρήσεις, των οποίων οι δεξαμενές, το 2006 κρίθηκαν ακατάλληλες, αλλά έκτοτε έγιναν βελτιωτικές κινήσεις. Ωστόσο, δεν έγιναν και οι αναγκαίες συνδέσεις με το δίκτυο, που δεν θα μπορούσε να σηκώσει τον απαιτούμενο αριθμό των σπιτιών στους οικισμούς.

Ιδού με ημερομηνίες κάποια γεγονότα εκείνης της περιόδου. Όπως τον Ιούλιο του 2008, όταν στις 22 του μήνα οι κάτοικοι στον οικισμό Πόρτες προειδοποιούσαν με κινητοποιήσεις και κλείσιμο δρόμων, υποστηρίζοντας ότι «οι διακοπές υδροδότησης στην περιοχή είναι συχνότερες από ποτέ, και με διάρκεια πολλών ημερών, ενώ τα πλησιέστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες τους».

Δύο χρόνια νωρίτερα το καλοκαίρι του 2006 οι οικισμοί της Ν. Ποτίδαιας κατήγγειλαν «νερό πλήρως ακατάλληλο προς πόση και κάθε άλλη χρήση, που κατεβαίνει από δεξαμενές ασκέπαστες, εγκαταλελειμμένες και εκτεθειμένες στο περιβάλλον». Στις 10 Αυγούστου του 2006 οι ιδιοκτήτες παραθεριστικών οικιών της περιοχής συγκεντρώνονται έξω από ξενοδοχείο στη Ν. Ποτίδαια και απειλούν «να κλείσουν τον δρόμο αν δεν δοθεί οριστική λύση»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κάποια στιγμή έρχεται ο λογαριασμός της αναρχίας, αλλά μυαλό δεν βάζουμε. Θέλησαν μερικοί να κάνουν τη φύση τσιφλίκι τους, αλλά απέτυχαν οικτρά. Πίνετε τώρα εμφιαλωμένο και πλυθείτε με αλατόνερο. Δεν σας αξίζει τίποτε περισσότερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This