Συνεχίζεται το αλαλούμ με το επίδομα μητρότητας από τη (διαλυμένη) ΔΥΠΑ

Χιλιάδες μητέρες έχουν μείνει επί σειρά μηνών χωρίς εισόδημα

Must Read

Η επέκταση του επιδόματος μητρότητας τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας για τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, τέως ΟΑΕΔ), που είναι κυριολεκτικά σε κατάσταση διάλυσης.

Αν και το μέτρο εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 18 Απριλίου, οι υπηρεσίες του οργανισμού δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το εφαρμόσουν, δηλαδή να το χορηγήσουν σε χιλιάδες μητέρες, οι οποίες έχουν μείνει επί σειρά μηνών χωρίς εισόδημα!

Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης στις αρχές Ιουνίου δόθηκε εντολή να πληρωθούν όλες οι αιτήσεις χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να χορηγηθούν λανθασμένα ποσά σε χιλιάδες δικαιούχους. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες έκτοτε χωρίς να πληρωθούν οι δικαιούχοι, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν όχι μόνο την απορία πολλών μητέρων, αλλά και την αγανάκτησή τους, αφού το βοήθημα που λαμβάνουν είναι το μοναδικό για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της μητρότητας και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ενώ, λοιπόν, η Διοίκηση όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η απάντηση που ελάμβαναν οι δικαιούχοι είναι ότι… αναμένονται οδηγίες από τη Διοίκηση. Οι οδηγίες εστάλησαν από τη Διοίκηση στις υπηρεσίες στις 22 Ιουλίου, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, ανέθεσαν στους κατά τόπους υπαλλήλους να επιλύσουν όλα τα λάθη του… συστήματος, να βρουν σε ποιες περιπτώσεις έχουν χορηγηθεί λανθασμένα ποσά, να συμψηφιστούν με τις επόμενες πληρωμές, να εγκριθούν τα σωστά ποσά στα ορθά χρονικά διαστήματα κ.ά., και όλα αυτά εντός ολίγων ημερών.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» της 6ης Ιουνίου 2024, που ανέφερε πως είχε δοθεί το επίδομα και σε άτομα που δεν το δικαιούνται, με συνέπεια τώρα να αναζητούνται τα σχετικά ποσά είτε μέσω συμψηφιστικών εγγραφών είτε μέσω τραπέζης.

Το πλέον εξοργιστικό είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης να πει τίποτα δημόσια, μία συγγνώμη ή να δώσει μία εξήγηση για την ταλαιπωρία των δικαιούχων.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This