Ένα φιάσκο ολυμπιακών… διαστάσεων!

Πίσω από τα αστραφτερά χαμόγελα της δημόσιας εικόνας, το Παρίσι ζει σκηνές απείρου κάλλους με ντροπιαστικές σκηνές από παιχνίδια που διακόπτονται και μια ζοφερή καθημερινότητα για τους πολίτες

Must Read

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετρούν αντίστροφα για τη λήξη αυτού που αποκαλούν «ολυμπιακό μαρτύριο», που κανονικά θα έπρεπε να είναι για όλους, αλλά τελικά κατάντησε να είναι για λίγους και εκλεκτούς, όπως νομίζουν.

Κι αν η γαλλική ηγεσία βαυκαλίζεται και παραπλανά με τη βοήθεια της ιλουστρασιόν εικόνας, τα αστραφτερά χαμόγελα του «όλα βαίνουν καλώς», τους διασήμους που κατακλύζουν τη γαλλική πρωτεύουσα αντί αστρονομικής αμοιβής, όπως τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν στη Σελίν Ντιόν για να πει ένα τραγούδι κι αυτό σε πλέιμπακ, και τη χλιδή που περιβάλλει μια συγκεκριμένη κάστα από τους ίδιους και τους ίδιους, τα γεγονότα που έχουν ήδη διαδραματιστεί στο παρασκήνιο και που δεν φωτίζουν οι προβολείς της δημοσιότητας ξετυλίγουν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου, το οποίο θα μείνει στην Ιστορία ως το πιο πανάκριβο όλων των ολυμπιακών διοργανώσεων.

  • Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Αγιά Νακαμουρά που θα πληρωθεί με 700.000 ευρώ, τραγουδάει στις πρόβες τόσο παράφωνα, που υποχρεώθηκαν να την βελτιώσουν ηχητικά για να ακούγεται κάτι σωστό:

  • Το 47% των Γάλλων δηλώνει αδιάφορο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα κληθεί να πληρώσει 12 δισεκ. αντί για 3 που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Τα παρατράγουδα άρχισαν με… επεισόδια. Οπαδοί του Μαρόκου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Αργεντινή – Μαρόκο, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκίνησε δυο ημέρες πριν από την επίσημη τελετή. Το παιχνίδι διεκόπη για λίγο και οι ντροπιαστικές εικόνες από το κενό ασφαλείας έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι σκηνές απείρου κάλλους συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Ισραήλ – Μάλι, όταν ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε έντονα από φιλάθλους που υποστήριζαν την Παλαιστίνη. Οι τελευταίοι ανάρτησαν πανό που έγραφε «απελευθέρωση στην Παλαιστίνη», την ώρα που φίλαθλοι από το Μάλι επιχειρούσαν να προστατέψουν άτομα που δέχτηκαν επίθεση από Ισραηλινούς, επειδή κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες.

Ταπεινωτική για τη Γαλλία είναι και η κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι αθλητές όλου του κόσμου εξακολουθούν να… θαυμάζουν τα κρεβάτια από χαρτόνι και μάλιστα μοιράζονται την εμπειρία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Μιλούν για άσχημο ύπνο, για σκληρά στρώματα και καθόλου ανθεκτικά κρεβάτια.

  • Οι Βρετανοί παρήγγειλαν επίσης 400 στρώματα από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς δεν μπορούν να κοιμούνται στα ψευτοστρώματα των κρεβατιών από χαρτόνι:

Οι επίσημοι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν διαβεβαίωσαν πως τα κρεβάτια αυτά δεν φτιάχτηκαν για την εξοικονόμηση χρημάτων ούτε για να μειώσουν τον αστρονομικό προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά κυρίως για οικολογικούς λόγους και για να εμποδίσουν τις σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ αθλητών. Ωστόσο στο νεσεσέρ που δώρισαν στους αθλητές για το καλωσόρισμα υπήρχαν μέσα προφυλακτικά!

Πεινάνε!

Εκτός από τον άσχημο ύπνο, οι αθλητές διαμαρτύρονται πως… πεινάνε! Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα «L’Equipe», ορισμένοι αθλητές παραπονέθηκαν για την περιορισμένη ποσότητα των τροφίμων που τους έδωσαν οι διοργανωτές την Τρίτη. Μάλιστα λόγω της αυξημένης ζήτησης δίνουν τα αβγά… με δελτίο! Η εταιρία τροφοδοσίας Sodexo, που έχει αναλάβει τη σίτιση στο Ολυμπιακό Χωριό, επιβεβαίωσε το γεγονός για τα τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, όπως είναι το κρέας και τα αβγά, και υποσχέθηκε πως το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα.

  • «Το φαγητό που σερβίρεται είναι ακατάλληλο για τους Βρετανούς αθλητές, με μεγάλη έλλειψη πρωτεϊνών»! Οι Άγγλοι παραπονέθηκαν για το φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό και αποφάσισαν να προσλάβουν δικό τους σεφ!

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στις υποδομές των αγωνιστικών χώρων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο άσκησε έντονη κριτική στην ποιότητα των στρωμάτων τατάμι και την υλικοτεχνική υποδομή στο στάδιο Arena Champ-de-Mars, όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα πάλης. «Τα φτηνά τατάμι και η υλικοτεχνική οργάνωση πρέπει να επανεξεταστούν πριν από τη μεγάλη διοργάνωση» διαμήνυσε την Τετάρτη η διεθνής ομοσπονδία.

  • Για περισσότερες από τρεις ώρες περίμενε μάταια η Βραζιλιάνα skateboarder Ραίσα Λιάλ, το λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι στη διάθεση των αθλητών, για να τη μεταφέρει στο Ολυμπιακό Χωριό μετά την προπόνηση. Η Βραζιλιάνα δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή της στα ΜΜΕ:

Το πιο εξευτελιστικό όλων όμως είναι πως, παρά την πρωτοφανή αστυνόμευση και στρατιωτικοποίηση, που όμοιά του το Παρίσι είχε να δει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κλέφτες και λωποδύτες κάνουν…πάρτι! Την περασμένη Τρίτη ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» Χαβιέρ Μαστσεράνο σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την οργή του για την έλλειψη ασφάλειας και αποκάλυψε πως η ομάδα του έπεσε θύμα κλοπής. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης έκλεψαν από τους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής ρολόγια, τηλέφωνα και χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ!

Θύματα βίαιης απόπειρας ληστείας έπεσαν και δύο εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Channel 9 της Αυστραλίας. Οι δύο Αυστραλοί, που εργάζονται στο διεθνές κέντρο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Bourget, στην περιοχή του Σεν Ντενί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους την ώρα που επέστρεφαν στο κατάλυμά τους. «Εγινε απόπειρα ληστείας, με σοβαρή σωματική βλάβη», σύμφωνα με τον Μπρεν Γουίλιαμς, επικεφαλής για τα αθλήματα της αυστραλιανής αποστολής. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, οι δύο εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά ιδιαίτερα σοκαρισμένοι.

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Coca-Cola Europe έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο γνωστό ξενοδοχείο Intercontinental, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. Του έκλεψαν ένα τηλέφωνο, έναν υπολογιστή και ένα ρολόι Rolex.

Έγιναν ρουτίνα οι βιασμοί, παρά τα δρακόντεια μέτρα!

Στην υπαίθρια φυλακή που λέγεται Παρίσι, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χθες καταγγέλθηκε άλλος ένας βιασμός Κολομβιανής τουρίστριας και μάλιστα μέσα στο μετρό. Προχθές είχε καταγγελθεί ο βιασμός από πέντε άνδρες μιας τουρίστριας από την Αυστραλία, ενώ μέσα στον προαστιακό βιάστηκε μια αστυνομικός.

Αλλο περιστατικό που αποδεικνύει πως τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας είναι αναποτελεσματικά, τα καρφιά που πέταξαν άτομα που διαμαρτύρονται κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, τις οποίες χρησιμοποιούν όσοι συμμετέχουν στους Αγώνες, με αποτέλεσμα να σκάσουν τα λάστιχα ορισμένων οχημάτων!

Στο μεταξύ πληθαίνουν τα βίντεο που ανεβάζουν στο διαδίκτυο αγανακτισμένοι τουρίστες, οι οποίοι διατυμπανίζουν πως είναι μετανιωμένοι για την επιλογή τους να επισκεφτούν τη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

  • Εξοργισμένη Γαλλίδα συνιστά στον κόσμο να μην επισκεφτεί το Παρίσι:

Όσο για τους Παριζιάνους, δηλώνουν πως νιώθουν φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα!

  • Οι οδηγοί στο Παρίσι θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους έως τις 10 π.μ. ενώ  στους κατοίκους που ζουν κοντά στον τόπο διεξαγωγής οι αρχές ζητούν να κλειστούν στα σπίτια τους κατά προτίμηση πριν από τις 3 μ.μ.!

Στην περίπτωση που συνεχιστούν τα παρατράγουδα, εκτός από σημαίνον αθλητικό γεγονός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα αναδείξουν και την τροχιά της παρακμής στην οποία έχει μπει άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα, όπως είναι η Γαλλία.

  • Όλα τα σημεία του Παρισιού όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία «για τη μεγάλη λαϊκή γιορτή», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μακρόν:

Δείτε επίσης:

*πηγές: εφημερίδα «δημοκρατία», διαδίκτυο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ευχή κι επιθυμία μου είναι να καταργηθούν οι ΟΑ, οι οποίοι έχουν γίνει μία μπίζνα για να τα παίρνουν κάποιοι χοντρά. Αν αυτή τη στιγμή κάνατε στο Παρίσι μία δημοσκόπηση, θα βλέπατε πόσοι Γάλλοι θα σάς έλεγαν το ίδιο και βλαστημούν τον Κουμπερτέν, που συντέλεσε στην νεκρανάστασή των.

  2. Μόνο ποιοι κάνουν τους βιασμούς και τις κλοπές δεν μας λέει η Δεναξα..
    Ολοκληρωτικό το καθεστώς και στην Γαλλία.
    Στην Ελλάδα ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αθλητικούς αγώνες,με qr code.
    Για το καλό μας…

  3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, Μαρία!
    Ευτυχώς που υπάρχουν και δημοσιογράφοι σαν εσένα και μαθαίνουμε κάτι από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν γυρω μας…
    Οι των γνωστών καναλιών απλά μαριονέτες… “ο κήπος είναι ανθηρός” πάντα!
    Συνέχισε έτσι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This