Ολυμπιακοί Αγώνες-2024: Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Γαλλία για απειλές ιρανικών «τρομοκρατικών επιθέσεων»

Must Read

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Την προειδοποίηση της Γαλλίας από το Ισραήλ για πιθανές απειλές «τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον αθλητών και τουριστών, από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, επισημαίνει η εφημερίδα Le Figaro στην ιστοσελίδα της, αναφερόμενη σε επιστολή του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Israel Katz προς το Γάλλο ομόλογό του Stéphane Séjourné, στην οποία τονίζει, ότι «ορισμένοι επιδιώκουν να βλάψουν τις γιορτές αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος».

«Έχουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις πιθανών απειλών από ιρανικές τρομοκρατικές ομάδες και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, που στοχεύουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μελών της ισραηλινής αποστολής και Ισραηλινών τουριστών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», αναφέρει, όπως σημειώνεται, ο Ισραηλινός υπουργός.

Επισημαίνεται η εφαρμογή από τη Γαλλία ενός εκτεταμένου συστήματος ασφαλείας, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και η παροχή για τους Ισραηλινούς αθλητές 24ωρης προσωπικής ασφάλειας από την επίλεκτη γαλλική αστυνομία.

Υπογραμμίζεται η απόρριψη από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Thomas Bach και το Γάλλο πρόεδρο αιτήματος των Παλαιστινίων για αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Αγώνες του Παρισιού, λόγω του πολέμου στη Γάζα, αλλά και το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζιαμιν Νετανιάχου, κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη, για μια παγκόσμια συμμαχία ενάντια στον «άξονα του τρόμου του Ιράν».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ….και πίσω από τους χρήσιμους “τρομοκράτες” οι μυστικές υπηρεσίες … Χωρίς “δαίμονες” δεν υπάρχουν λόγοι ύπαρξης των “καλών δημοκρατών” της δύσης…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This