ΥΠΕΘΑ για το τουρκικό «ευχαριστώ»: «Ουδείς ‘σεβασμός’ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον σε παράνομες ενέργειες»

Must Read

Στη ευχαριστήρια «διαρροή» του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, με την οποία γελοιοποίησε την ενδοτική Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παράδοση εθνικής κυριαρχίας στην Κάσο, απάντησε σήμερα το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, μέσω «πηγών» επίσης.

«Ουδείς ‘σεβασμός’ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει», ήταν η λακωνική «διαρροή» από τις πηγές του ΥΠΕΘΑ.




Καλό θα ήταν βέβαια, πρώτον, να μην υπήρχε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δεύτερον, οι όποιες ελληνικές απαντήσεις να είναι επίσημες και να συνοδεύονται από τις ανάλογες πράξεις.

Θα πει κανείς -και θα έχει και δίκιο- ότι εδώ ολόκληρος Πρωθυπουργός υποβάθμισε το θέμα της πολιορκίας της Κάσου και της εθνικής μειοδοσίας, σχολιάζοντας ξεδιάντροπα ότι «μας ταλαιπώρησαν οι φίλοι μας, αλλά τελικά όλα καλά»! Στις λεπτομέρειες των απαντήσεων και των πράξεων θα κολλήσουμε τώρα;

Τι προηγήθηκε

Οι Τούρκοι αποδεικνύοντας ότι παραμένουν μια αναθεωρητική δύναμη που στόχο έχει την κλοπή ελληνικών εδαφών και τον περιορισμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ευχαρίστησαν τις ελληνικές Αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία», όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, αναφορικά με την παρουσία πολεμικών πλοίων τους νότια της Κάσου και της Καρπάθου.

Για όσα συνέβησαν με τις έρευνες του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» στην περιοχή και τα οποία παραλίγο να εξελιχθούν σε μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση, η Άγκυρα υποστήριξε επίσης:

«Στις 21 Ιουλίου η Ελλάδα εξέδωσε ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούσε το υπό ιταλική σημαία πλοίο R/V IEVOLI RELLUME για την τοποθέτηση καλωδίων, ορισμένες από τις οποίες εισέρχονταν στις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη. Το πλοίο εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This