Μετά τη Θεσσαλία, οι Ολλανδοί της HVA πήραν και τη μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων της Κρήτης

Must Read

Ολλανδοί της HVA, στην οποία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέθεσε την αγροτική «ανάπτυξη» της Θεσσαλίας, ετοιμάζονται να προωθήσουν το «όραμά» τους για την «αφρικανοποίηση» του θεσσαλικού κάμπου (στο μοντέλο της Ανγκόλας, της Μοζαμβίκης, της Νιγηρίας, αλλά και τη ασιατικής Καμπότζης) και στην Κρήτη!

Μετά το master plan για τα υδατικά προβλήματα της Θεσσαλίας, η μελέτη για την διαχείριση των υδάτων της Κρήτης πάει επίσης στην HVA, όπως συμφωνήθηκε και υπεγράφη χθες!

Συμβαλλόμενοι είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ολλανδική HVA και η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, η οποία θα αναλάβει και το κόστος της σχετικής μελέτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου:

Η σύμβαση, υπό τον τίτλο, «Στρατηγικό Σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων για το νησί της Κρήτης με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», προβλέπει αρχικά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στο  νησί της Κρήτης και στη συνέχεια τη σύνταξη ενός  Στρατηγικού σχεδίου για προληπτικά μέτρα αναδιάρθρωσης που πρέπει να ληφθούν, τόσο σε τεχνική βάση (π.χ. κατασκευή αναχωμάτων, φραγμάτων, παρακαμπτήριων καναλιών), όσο και σε διοικητική βάση (π.χ. σχεδιασμός Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων). Το κόστος της μελέτης, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ενώ το Στρατηγικό Σχέδιο θα υποβληθεί εντός δώδεκα (12) μηνών από την υποβολή της Έκθεσης.

Τσιάρας: «Νέα φιλοσοφία»

«Σε μια εποχή προκλήσεων για ολόκληρο τον πλανήτη αλλά, κυρίως για τη χώρα μας που βρίσκεται στην καρδιά της κλιματικής κρίσης της Μεσογείου, η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και συνδυαστικής πολιτικής στον αρδευτικό και αντιπλημμυρικό τομέα έχει τεράστια σημασία για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής. Με λίγα λόγια τα αρδευτικά έργα που εκσυγχρονίζονται ή προγραμματίζεται να κατασκευαστούν πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα να λειτουργούν και ως μια αντιπλημμυρική ασπίδα, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό δίκτυο σε κάθε περιοχή. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία που προέκυψε αναγκαστικά, ύστερα από όσα ζήσαμε στη Θεσσαλία», ανέφερε σχετικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σε ομιλία του σε ημερίδα που έγινε στις Αρχάνες.

Η απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να δημιουργηθούν φορείς διαχείρισης υδάτων σε κάθε περιφέρεια, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και παραγωγούς, ενώ για την ολλανδική HVA, οι επικριτικές φωνές κάνουν λόγο για μετατροπή των αγροτών και παραγωγών  σε… υπαλλήλους της, για να κάνουν συμβολαιακή γεωργία με μαζική παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ, ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ…
    ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This